ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αντωνίου: «Το 2014 η ΑΕΛ πήγε πίσω, δεν θα γίνει αυτό τώρα»

Ο Θεόδωρος Αντωνίου στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Τα όσα έκτροπα έγιναν στο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ σημάδεψαν τον αγώνα. Ήταν ακόμη μια μαύρη μέρα για το ποδόσφαιρο του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Θεόδωρος Αντωνίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου.

Αναλυτικά:

Ένα πρώτο σχόλιο: «Αρχικά να πούμε πως το παιδί που είχε τραυματιστεί είναι καλύτερα και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα κατά την προσωπική μου άποψη. Ο νεαρός είναι τερματοφύλακας στις ακαδημίες μας και όσοι έχουν παιδιά αντιλαμβάνονται τι λέω. Όσα έχουν γίνει πρέπει να προβληματίσουν τους πάντες. Εκ του αποτελέσματος σωστά είχαμε προβληματιστεί και είχαμε δίκαιο στους προβληματισμούς μας»

Για τη στάση της διοίκησης πριν το παιχνίδι και για το αν υπήρξε αντίδραση στο διορισμό Μασιά: «Υπήρχε περίπτωση να το κάνουμε δημόσια και να ξεκινήσει το παιχνίδι; Ασφαλώς και όταν έγινε ο ορισμός έγιναν κάποια πράγματα στο βαθμό του δυνατού. Δεν είναι θέμα απόδοσης του συγκεκριμένου διαιτητή γιατί είχε κάνει και προηγουμένως παιχνίδια της ΑΕΛ. Είναι αυτό που λέμε στην ανακοίνωση μας. Έπρεπε να δουν το ποιοι είναι οι αντίπαλοι, ποιοι είναι στο γήπεδο. Τα γράφατε και εσείς πως ξυπνούν μνήμες. Αφού τα είπαμε όλοι και τα σκεφτήκαμε αυτοί που είναι αρμόδιοι δεν έπρεπε να το σκεφτούν. Επαναλαμβάνω και θέλω την απάντηση σας το αν η ΑΕΛ θα έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση. Είναι δεδομένο πως ο αγώνας θα τιναζόταν πριν ακόμη ξεκινήσει και θα μας κατηγορούσαν όλοι»

Για τη στάση της αστυνομίας: «Δυστυχώς δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κάποια πράγματα. Έχουμε εκδώσει ψες ανακοίνωση ειδικά γι’ αυτό το κομμάτι. Από χθες ακούμε δηλώσεις πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας καθώς οι φίλαθλοι είχαν πάρει διάφορα στο γήπεδο. Ωραία όλα αυτά στα αυτιά αλλά ξέρουμε όλοι πως αν ήταν έτσι κανένα ντέρμπι δεν θα ξεκινούσε. Πάντα υπάρχουν φωτοβολίδες, πάντα υπάρχουν πυρσοί»

Για το πως λήφθηκε η απόφαση της αστυνομίας να συνεχιστεί ο αγώνας: «Νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να ερωτηθεί η αστυνομία. Τα ζήσαμε σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν ήμουν παλαιότερα σε αυτή τη θέση που είμαι τώρα. Όμως τα ζήσαμε. Δεν γίνεται τη μια να είναι έτσι και την άλλη αλλιώς. Την μια να είναι ποδοσφαιριστής και την άλλη ball boy. Αυτό είναι δικαιολογία. Η ανθρώπινη ζωή είναι ίδια. Αλλά η αστυνομία όμως κάποτε λέει έτσι, κάποτε αλλιώς και μας βάζει όλους στο τρυπάκι»

Για το πλήγμα που δέχθηκε η ΑΕΛ καθώς μπόλικος κόσμος είπε πως δεν θα ξανάρθει στο γήπεδο: «Ο κόσμος θα έρθει ξανά και ξανά στο γήπεδο Δημήτρη. Κάποιοι δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Η ομάδα πήγε πίσω την προηγούμενη φορά. Το 2014 πήγε πίσω για χάρη του ποδοσφαίρου. Τι πρέπει να πάει ξανά πίσω η ΑΕΛ μετά από τα χθεσινά. Πραγματικά επειδή καθημερινά ξοδεύουμε πολύ χρόνο και το νιώθω έντονα, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρνουμε κόσμο στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα αξίζει τη συμπαράσταση του κόσμου της»

Για το γεγονός πως πολλοί θεωρούν πως οι διοικήσεις ξέρουν ποιοι έκαναν τα επεισόδια από πλευράς δικού τους κόσμου: «Μπορώ να δω πίσω από τις κουκούλες και να ξέρω ποιοι είναι; Το ξέρετε ότι ποτέ δεν κρύβομαι και απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις, αλλά υπάρχει κανείς που βλέπει κάτω από τις κουκούλες. Άκουγα πριν από λίγο πως κοιτάνε από την κάμερες για τα πρόσωπα και δεν είναι καλή ποιότητα. Μιλάμε για την κάρτα οπαδού και δεν λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας σωστά. Πρέπει να κλείσουν οι πόρτες; Τα σωματεία είναι υπεύθυνα για τα όσα έγιναν; Είναι εύκολο να λέμε τέτοια πράγματα»

Για τη γραμμή υπεράσπισης της ΑΕΛ: «Θα δούμε πρώτα το κατηγορητήριο και ύστερα το νομικό τμήμα θα αποφασίσει. Δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω εγώ»

Για την επόμενη μέρα: «Η επόμενη μέρα είναι το πιο σημαντικό. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ομάδα και τον κόσμο. Δεν θα αφήσουμε την ομάδα για πράγματα που γίνονται από άλλους. Σήμερα οι ποδοσφαιριστές ήρθαν στην προπόνηση και δήλωσαν αποφασισμένοι. Είναι λιοντάρια. Και αυτοί παίζουν τις καριέρες τους, τα λεφτά τους»

Για τα αγωνιστικά νέα: «Έχουμε πρόβλημα με τον Μπενίτεθ που έμεινε εκτός με τον ΑΠΟΕΛ, με τον Λαφράνς που έφτασε το όριο των καρτών και τον Σοάρες που έμεινε εκτός μετά το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ»

Για το γεγονός πως ο κόσμος έχει ακόμη το 2014 στο μυαλό: «Το έχω πει και προηγουμένως. Σταματήσαμε στο 2014, κάναμε πολλά βήματα πίσω. Αυτό μας πληγώνει και ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές. Όμως για το καλό της ΑΕΛ πρέπει η ομάδα να προχωρήσει. Και όταν λέω η ομάδα εννοώ και ο κόσμος. Αυτό που έγινε τότε άφησε μια τεράστια πληγή»

Για το γεγονός πως πολλοί θεωρούν τους συνδέσμους φιλάθλων ως το πρόβλημα και πως οι ομάδες πρέπει να τους ελέγξουν: «Υπάρχει κανείς στην Κύπρο που πιστεύει πως οι διοικήσεις μπορούν να έχουν τον έλεγχο των οργανωμένων οπαδών. Η συνεργασία μπορεί και πρέπει να υπάρχει αλλά δεν είναι εύκολο»

Ένα τελευταίο σχόλιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτώ. Θα κλείσω με αυτό που είπα πριν. Ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στα παιδιά. Στάθηκαν σαν λιοντάρια απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο, που κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για την αξία του. Σήμερα βγήκε το μήνυμα πως θα το παλέψουν μέχρι τέλους»

 

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση