ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Να βρει και πάλι τα κανόνια της!

Ο Ντούσαν Κέρκες πρέπει να βρει τις λύσεις στο κεφάλαιο του σκοραρίσματος

Την περσινή σεζόν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΛ ήταν η δυσκολία στο να σκοράρει τέρμα. Συνολικά σε 36 αγώνες πρωταθλήματος (μαζί με τη Β’ φάση) πέτυχε 47 τέρματα. Ένας αριθμός αρκετά μικρός για τα δεδομένα της ΑΕΛ και που στην τελική κόστισε και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έτσι ο Ντούσαν Κέρκες καλείται να δουλέψει στον τομέα αυτό και να βρει τις λύσεις ώστε η ΑΕΛ να έχει το εύκολο τέρμα.

Αν δει κανείς αναλυτικά τα στατιστικά του περσινού πρωταθλήματος τότε θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Απ’ τις ομάδες που αγωνίστηκαν και στη Β’ φάση του πρωταθλήματος η ΑΕΛ είχε τη δεύτερη χειρότερη επίθεση. Μόνο η Πάφος (πέτυχε 36 τέρματα) ήταν πίσω απ’ τους «Λέοντες».

Μόνο η Πάφος πέτυχε λιγότερα τέρματα απ' την ΑΕΛ την περσινή σεζόν

Η επιθετική λειτουργία μιας ομάδας, δεν εστιάζεται μόνο στους ποδοσφαιριστές που είναι μπροστά. Τη διαφορά θα την κάνει ο επιθετικός, όμως όλη η ομάδα πρέπει να συμμετέχει στο παιχνίδι. Ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες της άμυνας θα βγάλουν τη μπάλα μπροστά, οι μέσοι θα μοιράσουν παιχνίδι και θα σερβίρουν τους επιθετικούς, οι μπαλιές των ακραίων επιθετικών και τα τελειώματα τους με σουτ ή οτιδήποτε άλλο. Τα τρεξίματα, οι κινήσεις χωρίς τη μπάλα. Τα πάντα μετρούν. Την περσινή σεζόν ελάχιστοι ήταν οι αυτοματισμοί που έβγαιναν στην ΑΕΛ.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο Ντούσαν Κέρκες έθεσε πολύ ψηλά το στόχο. Το Ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν θα έρθει και τόσο εύκολα. Είναι κρίσιμο για τον Βόσνιο τεχνικό να βρει τις λύσεις και να δουλέψει την ομάδα του σε αυτόν τον τομέα. Είναι μια απ’ τις βασικές αλλαγές που επιβάλλεται να δούμε στη φετινή ΑΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X