ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΛ: Κωδικός δημιουργία: Μάνου Τόρες και Άλεξ

Ο Ισπανός έδειξε πως είναι βελτιωμένος και πιο αποτελεσματικός, ο Βραζιλιάνος έχει τα στημένα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο και η επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο σημαίνει και την τελική ευθεία για την έναρξη της σεζόν. Ήταν επιλογή Κέρκες να μείνουν περισσότερες μέρες εκεί αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο αφού επιστρέψουν και αυτό θα γίνει στην ανοικτή προπόνηση της Πέμπτης(9/8) και τα φιλικά.

Ήταν βασικό πρόβλημα της περσινής ομάδας η δημιουργία ευκαιριών και το απρόβλεπτο στην ανάπτυξη και με αυτούς τους παίκτες δείχνει πως ο προπονητής μπορεί να τα βρει.

Ιδιαίτερη συζήτηση για τις έξι νίκες στους αγώνες προετοιμασίας δε χρειάζεται να γίνει, όπως δε θα έπρεπε να…ουρλιάζουμε αν δεν κέρδιζε. Όμως 1-2 στοιχεία από όσα φιλικά μας πρόσφερε το AELTV αξίζει να σημειώσουμε.

Ο Μανού Τόρες είναι ο άνθρωπος που έδειξε πιο βελτιωμένος από τους περσινούς και με διάθεση να πάρει παιχνίδι πάνω του. Οι ακραίοι επιθετικοί κάνουν αρκετές ενέργειες στους αγώνες και το ζητούμενο είναι να μπορούν να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους. Στην προετοιμασία τα κατάφερε και τροφοδότησε τους συμπαίκτες του για να σκοράρουν. Το έκανε και με τη Ξάνθη και γενικώς ο τρόπος που παίζει είναι στα θετικά των όσων έγιναν στη Βουλγαρία. Στην Β΄Γερμανίας είχε 22 ασσίστ σε 105 αγώνες και περιμένεις αρκετές και στην Κύπρο. Στα 27 είναι θυμίζουμε. Ο άλλος «Γερμανός», Νιλς Τειξέιρα, που παίζει πίσω του σαφώς και τον βοηθά όταν ανεβαίνει. Είχε κι ο Νιλς 11 ασσίστ σε 110 ματς Β΄ Γερμανίας και σαν δίδυμο δείχνει πως λειτουργεί.

Το άλλο κομμάτι που σημειώνεται, είναι κάτι που ξέραμε αλλά είναι καλό να το βλέπεις πως ισχύει. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα δεν είναι στην πρώτη νεότητα και ούτε τον πήρες για να κάνει το τρεχαντήρι. Παίζει τόσα χρόνια εδώ που κανείς δεν περίμενα τέτοια πράγματα από εκείνον. Ο Κέρκες θέλησε να πάρει στιγμές ποιοτικής οργάνωσης του παιχνιδιού αλλά και έναν παίκτη που να μπορεί να τελειώσει φάσεις όποτε χρειάζεται. Ακόμα και μόνο τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων να καταγράφει στη στατιστική του, όπως έκανε σε μεγάλο βαθμό κάποτε ο Τζιλμπέρτο π.χ., η ομάδα θα έχει επιπλέον τρόπους να απειλεί.

Ήταν βασικό πρόβλημα της περσινής ομάδας η δημιουργία ευκαιριών και το απρόβλεπτο στην ανάπτυξη και με αυτούς τους παίκτες δείχνει πως ο προπονητής μπορεί να τα βρει. Περιμένουμε τα επόμενα δείγματα για να έχουμε και πιο πλήρη εικόνα βέβαια αλλά μέχρι τώρα το πρόσημο είναι θετικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΕΛ  |  Κέρκες  |  Τόρες  |  Άλεξ  |  Νιλς

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X