ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΛ: Η λογική κίνηση με Μακρή και το κέρδος

Ο Κέρκες πιστεύει στον 22χρονο Κύπριο ποδοσφαιριστή και με σκληρή δουλειά ο δεύτερος θα τον δικαιώσει

Το μεταγραφικό παράθυρο είναι λίγα 24ωρα μακριά απ’ την λήξη και οι ομάδες βάζουν τις τελευταίες τους πινελιές. Έτσι και ο Ντούσαν Κέρκες μόλις είδε την ευκαιρία για το δανεισμό του Ανδρέα Μακρή δεν είπε όχι. Και γιατί άλλωστε να πει; Ο Μακρής έδειξε όλα αυτά τα χρόνια πως μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση, ενώ ο ίδιος ψάχνει και τη χρονιά που θα του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια μεγάλη ομάδα.

Παρά τα 22 του χρόνια, ο Μακρής μετρά ήδη 135 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Κύπρου, κάτι που δείχνει και την προοπτική του. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο νεαρός είχε και μια χρονιά στο εξωτερικό ήδη. Και αν για κάποιους δεν λέει κάτι το γεγονός πως αγωνίστηκε στην Γουόλσολ, το γεγονός και μόνο πως μετακόμισε στο εξωτερικό για να αγωνιστεί, να εξελιχθεί και να κερδίσει εμπειρίες, λέει πολλά για τον χαρακτήρα και τον δυναμισμό του.

Ο Μακρής διαθέτει ντρίμπλα και ταχύτητα, ενώ τα 4 τέρματα στα 604 λεπτά συμμετοχής που είχε πέρυσι στον ΑΠΟΕΛ, δείχνουν πως ξέρει να στέλνει και τη μπάλα στα δίχτυα. Σαφώς και μπορούμε να βρούμε αδυναμίες στον ποδοσφαιριστή. Ίσως χρειάζεται να βλέπει περισσότερο γήπεδο, ώστε να αντιλαμβάνεται καλύτερα το που βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει. Χρειάζεται βελτίωση στη συγκέντρωση του στην ώρα του αγώνα και πιο «κρύο αίμα» στα τελειώματα. Όμως όλα τα πιο πάνω οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο νεαρό της ηλικίας του και στην έλλειψη εμπειριών (χωρίς να σημαίνει πως δεν έχει καθόλου εμπειρίες – Αντίθετα οι 135 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, η συμμετοχή του στην Ευρώπη, και η χρονιά στο εξωτερικό ήταν όλα κέρδη για τον νεαρό, ο οποίος δεν μπορεί να θεωρηθεί και ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ).

Σαφώς ο Ντούσαν Κέρκες έχει αναλύσει εις βάθος την περίπτωση του Ανδρέα Μακρή και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Μακρής είναι κέρδος για την ΑΕΛ. Ξέρει πως ο νεαρός μπορεί να αποτελέσει κάτι περισσότερο από μια ακόμη αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή. Πιστεύει σε αυτών και θα τον βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η σκληρή δουλειά όμως του Μακρή είναι αυτή που θα καθορίσει και το ρόλο του στη φετινή ΑΕΛ. Και η αλήθεια είναι πως ο νεαρός έχει την όρεξη, τη δίψα και τη θέληση να παλέψει και να δουλέψει για να καθιερωθεί και να φθάσει ψηλά.

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Αντίπαλος της ΑΕΛ ο Τσέρτσι;

Αντίπαλος της ΑΕΛ ο Τσέρτσι;

Φαίνεται πως η «βόμβα» που προανήγγειλε ο Θόδωρος Καρυπίδης χθες μέσω Instagram λέγεται… Αλέσιο Τσέρτσι. Ο Ιταλός ακραίος ...
 |  ΑΕΛ
X