ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Η ατάκα Κέρκες που «κολλά» για τα ντέρμπι

Η αλά Σιμεόνε προσέγγιση στη νοοτροπία

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Ήταν επιλογή του ίδιου του προπονητή της ΑΕΛ Ντούσαν Κέρκες να απευθυνθεί στον κόσμο μέσω των ΜΜΕ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις το Καλοκαίρι για να εξηγήσει πράγματα που έγιναν ή θα γίνουν. Μέχρι τώρα η επιβεβαίωση των λόγων μέσα από τα έργα είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό και έτσι σε κάνει να θυμάσαι ατάκες του.

Μια από αυτές στη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος «δένει» απόλυτα με τα ντέρμπι που ξεκινούν στο «Α. Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση. Ο Ντούσαν είχε πει πως σαφώς και θέλει να έχουν σωστή συμπεριφορά οι ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο, αλλά η νοοτροπία που τους περνά είναι της τσαμπουκαλεμένης ομάδας. Δεν είναι φτιαγμένη για να…γυρίζει το μάγουλο που λέμε η φετινή ΑΕΛ και τα ντέρμπι είναι ματς που αυτό συνήθως είναι στοιχείο που καμιά φορά τα κρίνει κιόλας.

Είχε πει μάλιστα πως θέλει την ομάδα να έχει τη νοοτροπία που είχε κι ο ίδιος: σεβασμός στον αντίπαλο αλλά όταν το πράγμα πάει στη δύναμη να ανταποκρίνεται ανάλογα.

Στο διεθνή χώρο, ο Ντιέγο Σιμεόνε είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, στην ίδια θέση με τον Ντούσαν έπαιζε κι ο Τσόλο, που όποιος έχει δει την Ατλέτικό του ξέρει την έννοια του όρου «τσαμπουκαλεμένη ομάδα».

Δεν είναι και εκτός ΑΕΛίστικης νοοτροπίας γενικότερα όλα αυτά, αφού το γεγονός πως η ιδιοσυγκρασία του Κέρκες «δένει» με αυτήν του συλλόγου είναι από τους βασικότερους λόγους που τον εκτιμούσαν όλοι και τότε που ήταν παίκτης και αρχηγός και τώρα που είναι προπονητής.

Μέχρι τώρα τα έχει πάει καλά η ομάδα του αλλά στα δύσκολα είναι που θα κριθεί, με βάση και τους στόχους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X