ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΛ: Χτίζει νοοτροπία... «Λέοντα»

Η Ελληνική Τράπεζα και το 24sports μαζί στην ενημέρωση για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη

Εφραίμ Γεωργίου

Δεν τα κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη Βιέννη η ΑΕΛ, όμως κατάφερε και να μην χάσει (κάτι το θετικό). Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς το 0-0 σε Ευρωπαϊκό αγώνα δεν δίνει πλεονέκτημα σε κανένα. Θεωρητικά η ΑΕΛ δεν δέχθηκε ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι, όμως στην Κύπρο θέλει νίκη. Αυτή τη νίκη που χρειάζεται λοιπόν, έδειξε πως μπορεί να την πάρει.

Χθες στη Βιέννη όχι μόνο στάθηκε όρθια απέναντι σε ένα καλό σύνολο όπως η Αούστρια, αλλά κατάφερε να κυριαρχήσει στο πρώτο μέρος και έχασε μερικές σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο 11’ μετά από κόρνερ του Άρτουρ, ο Λαφράνς πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και πάνω που ο πάγκος πήδηξαν για να πανηγυρίσουν, είδαν την μπάλα να μην κάνει το χατίρι στον Λαφράνς και να περνά λίγο έξω. Στο 19’ ο Σασί έφυγε μόνος, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως πλάσαρες έξω, και στο 45’ ο Αρουαμπαρένα από το πουθενά έριξε ένα κεραυνό και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρια της Αούστρια.

Όταν έχεις τέτοιες φάσεις εκτός τότε δυο πράγματα σημαίνει. Πρώτον ότι μπορείς να πάρεις τη νίκη στην Κύπρο, και δεύτερο ότι η μπάλα σου έκανε τη χάρη γιατί δεν σε τιμώρησε. Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους για να έρθει η πρόκριση, όμως η ουσία είναι πως η ΑΕΛ μπορεί.

Τα μηνύματα από τη φετινή ΑΕΛ είναι πέρα για πέρα θετικά. Ο Μπαλταζάρ έχει μπολιάσει την ομάδα με τη δική του φιλοσοφία, και οι «Λέοντες» έχουν νοοτροπία νικητή. Όλοι έχουν μπει στο κλίμα και τα πάντα δείχνουν να κυλούν όπως τα υπολογίζουν στο στρατόπεδο των «Λεόντων».

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X