ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με Ρέιντζερς ή Νιέντερκονρ

Με τον νικητή του ζευγαριού Rangers (SCO) vs Progrès Niederkorn (LUX) θα αναμετρηθεί η ΑΕΛ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο της Σεντ Τζόζεφ. Πάντως το ζευγάρι αυτό έχει ένα μεγάλο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από τους Rangers.

Rangers

Πριν από 145 χρόνια ιδρύθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία της Σκωτίας. Το όνομα που έδωσαν ήταν Rangers και από τότε έγινε η αρχή για μια μεγάλη και ένδοξη ιστορία. Η Rangers μετρά 54 πρωταθλήματα, 33 Κύπελλα Σκωτίας και 27 League Cup. Μάλιστα 7 φορές έκαναν και το treble. Έχουν κατακτήσει μια φορά το European Cup και έφτασαν δυο φορές στον τελικά. Έφτασαν επίσης μια φορά στον τελικό του UEFA Cup το 2007-08 και έπαιξαν στον τελικό του UEFA Super Cup το 1972. Την περασμένη σεζόν η Rangers τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Σκωτίας. Πάντως η ομάδα βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία μετά από αρκετά προβλήματα κυρίως οικονομικά τα οποία την οδήγησαν μέχρι και στην 3η κατηγορία της Σκωτίας.

Προπονητής της Rangers είναι ο Pedro Caixinha. Αστέρι της ομάδας είναι ο 35χρονος Πορτογάλος Bruno Alves ενώ διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις σε μεγάλες ομάδες όπως για παράδειγμα ο Waghorn που αγωνίστηκε σε Sunderland, Wigan, Leicester και αρκετές ακόμη. Έδρα της Rangers είναι το Ibrox Stadium με χωρητικότητα 50,817. Πάντως πρέπει να σημειώσουμε πως η Rangers δεν είναι η ομάδα που ήταν προ δεκαετίας. Πάντως όμως η Rangers είναι πραγματικά μια δύσκολη ομάδα.

Progres Niederkorn

Αν πάλι η Rangers δεν τα καταφέρει να προκριθεί αυτό σημαίνει πως την πρόκριση θα πάρει η Progres Niederkorn. Μια ομάδα από το Λουξεμβούργο η οποία ιδρύθηκε το 1919. Έχει κατακτήσει 3 φορές το πρωτάθλημα της χώρας της και τέσσερις φορές το κύπελλο. Συνολικά έχει 12 Ευρωπαϊκές συμμετοχές χωρίς να πετύχει κάποια νίκη. Δυο παιχνίδια έπιασε ισοπαλία και δέκα φορές έχασε. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος.

Προπονητής της Niederkorn είναι ο Ciancanelli και αγωνίζεται στο Stade Jos Haupert το οποίο έχει χωρητικότητα 4.830. Αστέρια της Ομάδα θεωρούνται οι Ισμαήλ Μπουζιτ (Αλγερινός αμυντικός με παραστάσεις σε Γαλλία και Τουρκία), Μαξιμιλιάν Γουάτζκα (Γερμανός με παραστάσεις στη Γερμανία και αρκετές εμπειρίες) και ο αρχηγός της ομάδας Ρεμί Λουρέντ.

Σίγουρα μεγάλο φαβορί για την πρόκριση είναι η Rangers και έτσι η ΑΕΛ αν και εφόσον περάσει από το εμπόδιο της Σεντ Τζόζεφ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Σκωτσέζους. Σαφώς και είναι μια δύσκολη κλήρωση όμως έχουμε γράψει και πιο πάνω η Rangers έχει χάσει αρκετά από την ποιότητα που είχε πριν από δέκα χρόνια. Δεν παύει όμως να είναι μια πολύ δύσκολη κλήρωση.

 

 

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X