ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι έγινε, τι έπεται

Όλα τα δεδομένα του σχεδιασμού της ΑΕΛ

Οι μέρες στην ΑΕΛ είναι γεμάτες εξελίξεις και διεργασίες, αφού το νέο ρόστερ πρέπει να είναι σε σημαντικό βαθμό έτοιμο για να μπει στη «μάχη» της Ευρώπης στα τέλη Ιουνίου. Ένας μήνας έμεινε και οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού ψάχνουν για συγκεκριμένα πράγματα ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι όταν πρέπει.

Ο σχεδιασμός που έγινε βασίστηκε σε τρεις άξονες που προσπαθούν, στα στενά οικονομικά πλαίσια του συλλόγου, να ακολουθήσουν. Η διατήρηση μεγάλου μέρους του κορμού της περιόδου 2016-17, να υπάρχουν σε αυτόν Κύπριοι παίκτες και οι όποιες προσθήκες να μπορέσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Για να κάνουμε μια σύνοψη των όσων συμβαίνουν, ξεκινούμε με την καταγραφή του πως εξελίχθηκε το ρόστερ της σεζόν 2016-17 που ως γνωστό άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά σε σχέση με αυτό της προηγούμενης σεζόν. Οι 15+1 ξένοι/κοινοτικοί που ξεκίνησαν τη σεζόν ήταν οι εξής:

Ρομό, Αϊρόσα*, Φορτούνα**, Λαφράνς, Τζούνιορ, Σοάρες*, Σαβανέ, Μπουένο, Σόουζα, Μέσκα*, Γεωργιάδης, Σαρκί, Αγκινάλδο, Ουέλιγκτον, Παπάνκο και Αρουαμπαρένα.   

*Παίκτες που ήταν στο ρόστερ της περιόδου 2015-16

**Κατάλογος Β’

Στην εξέλιξη της σεζόν, είχαμε τις αποχωρήσεις τον περασμένο Γενάρη των Σαρκί, Αγκινάλδο, Παπάνκο, Μπουένο, Ουέλιγκτον, ενώ τραυματίστηκε και μετά έκανε μονομερώς διακοπή συμβολαίου και ο Σόουζα. Στη θέση τους ήρθαν οι Πίτι, Μπλάνκο, Μίτρεα και Σασί.

Ήδη δηλαδή, από τις προσθαφαιρέσεις του Γενάρη η ΑΕΛ είχε στο ρόστερ της τρεις κενές θέσεις ξένων/κοινοτικών για προσθήκες το Καλοκαίρι. Πάμε τώρα στα φρέσκα.

Προ ημερών ανακοινώθηκε η αποχώρηση των Μπλάνκο και Γεωργιάδη, ενώ αποχαιρέτησε και ο Πίτι. Φτάσαμε αισίως στις έξι κενές θέσεις. Στον «αέρα» είναι οι περιπτώσεις των Ρομό και Φορτούνα που είναι δύσκολες ενώ στον Μίτρεα έγινε πρόταση για μείωση απολαβών αφού ο παίκτης έχει συμβόλαιο.

Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε πως ο Φορτούνα, που έχει έτος γέννησης 1995, αν επιστρέψει στην ΑΕΛ ή γενικά στην Κύπρο θα είναι και φέτος παίκτης καταλόγου Β καθώς το όριο ηλικίας ανέβηκε στα 22 χρόνια.

Από τους υπόλοιπους, ο Τζούνιορ έχει συμβόλαιο και όπως ενημέρωσε η ΑΕΛ μέσα Ιουνίου θα είναι και έτοιμος να προπονηθεί. Αϊρόσα, Σοάρες, Αρουαμπαρένα και Σαβανέ είτε ανανέωσαν είτε επέκτειναν τα συμβόλαιά τους ενώ για Σασί και Λαφράνς δεν έγινε λόγος αφού και συμβόλαιο έχουν και ικανοποίηση για την παρουσία τους υπάρχει ενώ και στο οικονομικό είναι εντός πλαισίων.

Αυτά είναι τα δεδομένα για το ρόστερ της σεζόν που τελείωσε, ενώ ανακοινώθηκε και η πρώτη προσθήκη, αυτή του Ντάνι Μπενίτεθ. Ενισχύθηκε το Κυπριακό υλικό με Αβραάμ και επεκτάθηκε το συμβόλαιο του Μαύρου. Περιμένουμε ακόμα 6-8 κινήσεις ανάλογα με την εξέλιξη των περιπτώσεων που εκκρεμούν. 

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X