ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έτοιμη να Σάσ(ε)ι βαλίτσα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ισμαήλ Σάσι που πέτυχε δύο γκολ (18’ και 68’) η ΑΕΛ κέρδισε την Ανόρθωση με 2-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την ευρωπαϊκή έξοδο. Στο +5 η ομάδα της Λεμεσού από την Ομόνοια. Χαμένο πέναλτι από τον Αρουαμπαρένα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα

Ο αγώνας στη Λεμεσό άρχισε με ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ήταν η αντεπίθεση της «Κυρίας», η πάσα του Καλό στον Άλβες που εξαπέλυσε ένα σουτ στο δοκάρι του Ρομό και στην επαναφορά ο Ράγιος σούταρε πάνω στον Ρομό. Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ η ΑΕΛ δεν μπορούσε να φτιάξει τις απαιτούμενες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου. Η ΑΕΛ, όμως, στην πρώτη της ξεκάθαρη ευκαιρία πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 18’, το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Ισμαήλ Σασί κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Παπαδόπουλου, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα της Λεμεσού. Μετά από αυτό το γκολ, η ΑΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου προσπαθούσε μεν, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει τις μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στον Ρομό. Γενικότερα, ήταν ένα 45λεπτο χωρίς τις πολλές φάσεις, με το εξαιρετικό γκολ του Σάσι να είναι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Η επανάληψη άρχισε με πέναλτι για την ΑΕΛ σε τράβηγμα του Σάσι από τον Οικονομίδη στο 51'. Ο Αρουαμπαρένα που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-0. Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα είχε μια κεφαλιά άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Γεωργιάδη. Η Ανόρθωση είχε μια καλή ευκαιρία λίγο μετά με κεφαλιά του Καμπρέρα που έφυγε λίγο άουτ από το κόρνερ του Ράγιος. Στο 68’, η ΑΕΛ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Σάσι και πάλι. Ήταν η σέντρα του Νούριο Φορτούνα που βρήκε τον Μιγκέλ Αρουαμπαρένα. Ο Ισπανός επιθετικός έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Σάσι που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0. Στη συνέχεια, η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς τις μεγάλες φάσεις, ενώ η ΑΕΛ έκανε ιδανική διαχείριση του υπέρ της σκορ.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την ομάδα της Λεμεσού στο +5 από την Ομόνοια κάνοντας σημαντικό βήμα για την ευρωπαϊκή έξοδο, ενώ η Ανόρθωση δέχθηκε ακόμα μια ήττα, παρά την καλή της προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛΡόμο, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς, Φορτούνα, Νικολάου, Σοάρες, Πίτι, Γεωργιάδης, Σάσι, Αρουαμπαρένα

ΑνόρθωσηΠαπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Ερέρο, Σίβου, Γιαννούλης, Μίτροβιτς, Οικονομίδης, Ράγιος, Καρλίτος, Ολιβέιρα, Άλβες

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση