ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Σε 15 μέρες όποιος θέλει να έρθει»

Για όλα τα θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και όχι μόνο της ΑΕΛ μίλησε ο Ανδρέας Σοφοκλέους σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Έβγαλε πικρία για πολλά που άκουσε και έδωσε διορία 15 ημερών σε όποιον επιθυμεί να αναλάβει.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου όπως μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα μας:

14:08 Κάπου εδώ τελειώνει η συνέντευξη τύπου της ΑΕΛ. 

14:02 Για τη διχόνοια: "Εγώ θέλω τους ΑΕΛικούς στο γήπεδο". 

14:00 Για την αγωγή του κατά της Κ.Δ. για το 2014 και την διακοπή του αγώνα: "Δεν προχώρησε".

13:58 Για το αν μετάνιωσε που τον έφερε πίσω: "Όχι. Μια ζωή ζούμε, για όσα κάνεις δεν πρέπει να μετανιώνεις".

13:56 Για το αν έδιωξε ο ίδιος τον Πάμπο: "Ρωτήστε τον ίδιο. Ήμουν στο Ντουμπάϊ και του έστειλα μήνυμα και μου είπε πως δε θέλει να μείνει. Πρέπει να τον σεβόμαστε". 

-13:54: Για το γιατί η ΑΕΛ δεν μπορεί να έχει περισσότερα πάγια έσοδα: "Οι ζημιές είναι 2εκ. εδώ και μια διετία με τις συμπεριφορές των φιλάθλων μας. Το 2015-16 κόψαμε 11χιλ. εισιτήρια. Είχαμε υπόλοπο έναντι του ΓΣΟ 100χιλ. Ποιά είναι τα έσοδά μας; Τα τηλεοπτικά που είναι 110χιλ. και μας κόβουν 15χιλ από την ΚΟΠ και από το συνεργατικό". 

-13:50 Για το γήπεδο: "Έχουμε συνάντηση στις 21/3 με τον ΠτΔ. Θα δούμε τι θα γίνει. Πιθανή λύση να το χτίσει ο ΚΟΑ και να το διαχειρίζονται οι ομάδες της Λεμεσού".

-13:46 Αν δεν βρεθεί κάποιος: "Να κλείσουν τα στόματα και θα κάνουμε προϋπολογισμούς που να τους αντέχουμε. Να είναι διαχειρίσημο, Να μην του λένε κάποιου να βάζει τα λεφτά του για να είναι εκεί η ΑΕΛ. Αν φύγω δε θα έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο η ΑΕΛ. Ρωτήστε τον Κουτσοκούμνη. Ο κόσμος πρέπει να μείνει εκεί. Να την κρατήσουμε ζωντανή. Πειραματισμοί δε χωρούν. Πίσκαλα πίσκαλα, όπως κάναμε και μετά απλήρωτοι οι παίκτες, τιμωρία και διαγραφή και τέλος. Να φτιάξουμε ένα σωστό προϋπολογισμό και να έρθουν νέοι κοντά να βοηθήσουν". 

-13:45 Για αν θα νιώσει προδομένος από τον Πάμπο: "Αν ήταν ΑΕΛίστας θα ένιωθα ναι. Αλλά είναι ένας επαγγελματίας. Από τη στιγμή που κάποιος έρχεται στην ΑΕΛ, έρχεται για να δουλέψει. Θέλετε να σας πω πως κανένας από τους παίκτης που έφυγε από τους πρωταθλητές, δε χάρισε ένα γρόσι της ΑΕΛ; Γιατί να χαρίσουν".

-13:44 Για Σόουζα: "Κάναμε αίτηση στη FIFA. Δεν υπάρχει απόφαση για ελευθερία του παίκτη. Ο μάνατζερ του είναι ένας παραπόττης, ακόμα και στην επιστολή που μας έστειλε."

-13:42 Για άλλους παράγοντες: "Εγώ τους είπα να τους δίνω 200-300χιλ κάθε μήνα και να αναλάβουν. Τα οικονομικά είναι δύσκολα και μη νομίζετε πως δε θα υπάρξουν τραυματισμοί σε ομάδες που άνοιξαν τα χέρια τους για να φτάσουν τον ΑΠΟΕΛ".

-13:38 Αν είναι εύκολο να φύγει: "Είναι απλό. Αυτός που θα έρθει να στηρίξει την ΑΕΛ. Έχεις συγκεκριμενα εισοδήματα. Τηλεοπτικά και άλλα εισοδήματα γιατί είναι ο Σοφοκλέους πρόεδρος. Αν φύγω, θα έρθει να δώσει 600χιλ. όσα και ο Εθνικός. Έχει να εισπράττει 1.1 τηλεοπτικά, αλλά πληρώνει κάθε μήνα 10-15χιλ. κάθε μήνα επειδή κάποιοι εκφράζουν τον ΑΕΛισμό τους στην κερκίδα. Πληρώνουμε το δάνει στο συνεργατικό, άλλες 15χιλ. τον μήνα για κάποιους που περνούσαν απ' έξω και έκανα χρέη. Αν δεν έχει κάσα όποιος θα έρθει, η ΑΕΛ θα κάνει 600χιλ. pay roll. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι το Γενάρη. Πέστε μου πόσες ομάδες είναι πληρωμένες έτσι. Κάθε μήνα πρέπει να περνούμε κριτήρια. Ετοιμάζουμε τώρα τα κριτήρια της επόμενης σεζόν. Το πρόβλημά μας είναι πως προσπαθούμε να κάνουμε προϋπολογισμό χωρίς να έχουμε έσοδα. Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει ζημιά 1εκ. για κάθε χρόνο της προηγούμενης τριετίας. Η ΑΕΛ έχει πολύ παραπάνω ζημιά που βάζουμε κάποιοι".

-13:36 Για το προπονητικό: "Είναι ευθύνη του προπονητή. Για χρόνια ΑΕΛ και Άρης κάνουν μια διευθέτηση για το πού γυμνάζονται οι ομάδες. Αυτή τη φορά ο προπονητής μας δεν ήθελε να γίνει αυτό και είδε άλλα γήπεδα. Κάναμε επένδυση πέραν των 200χιλ. για να δημιουργήσουμε συνθήκες στους αθλητές μας. Κάναμε υποχωρήσεις και εμείς και ο ΓΣΟ και είναι έτοιμο το κέντρο. Λόγω του χειμώνα, τα γήπεδα χάλασαν όλα. Κάναμε προπόνηση στο γήπεδο του Άρη και ετοιμάζαμε το δικό μας και μετά ερχόταν ο Άρης σε μας. Βάλαμε 100αδες χιλιάδες στο γήπεδο για να φέρουμε άμμο, να βάλουμε συστήματα κτλ".

-13:34 Για την οργάνωση της εταιρείας: "Οτιδήποτε εσείς αόριστα ορίζεται ως οργανωτικά, εξυπακούει κόστος. Πρέπει να κάνεις δομές. Πέστε μου πόσες ομάδες έχουν διαφήμιση που τους αποφέρει εισοδήματα. Να έχω 2-3 άτομα για να φέρουν διαφήμιση. Οι εταιρείας, όταν μισή χρονιά παίζεις κεκλεισμένων των θυρών, δε θα φέρεις διαφήμιση. Κάποιες άλλες ομάδες, από τα κομματικά παίρνουν διαφήμιση, Κάποιες άλλες παίζουν Ευρώπη αλλά κι αυτοί όχι τα ποσά που νομίζετε".  

-13:31 "Μετά την ατυχή ανακοίνωση που έβγαλαν 2-3 άτομα σαν ΣΥΦΑΕΛ. Έπρεπε να τους πείτε πού ήταν η ΑΕΛ και πως έχετε αποδείξεις πως δεν υπάρχει κανείς αποδείξει. Ποιά ήταν η περηφάνια μας; Μόνο στο γήπεδο από πάνω. Και πάλι ήταν ο μαλάκας που έβαζε τα λεφτά για να πηγαίνουμε στα final-4. Το έκανα για να μην χάσουμε τα παιδιά μας. Με τα λεφτά που έβαλα έβγαινα πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πήγαινα στο γήπεδο και μου έλεγε ο γιος μου γιατί μας κερδίζουν όλοι. Του χρωστάτε αυτού του μιτσή που πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΛ. Γιατί του το υποσχέθηκα".

-13:29 "Με κατηγορούν πως δε γεννήθηκα ΑΕΛίστας αλλά ζω με τον ΑΕΛισμό. ΑΕΛισμός δεν είναι η ψευτομαγκιά και να φωνάζω και να σφυρώ τους παίκτες ή της διοίκησης. Να είμαι εκεί, η ΑΕΛ να είναι πάνω απ' όλα και όχι πίσω από έναν υπολογιστή να κατηγορώ. Άτε έφυεν ο πελλός, τι θα γίνει μετά; Πρέπει να τους στηρίζεις, όχι να τους γιουχαιζεις. Άμα το κάνεις όλα είναι χειρότερα. Έπρεπε να φύγω από το '14. Θα μου έλεγε κανείς γιατί έφυγα; Που έμεινα είπαν μου πολλοί πως είμαι μαλάκας. Ευχαριστώ. Μου το είπαν πολλοί. Η ζημιά που προκλήθηκε στην ΑΕΛ ξεπερνά τα 8εκ. ζημιά. Που πληρώθηκε. Για να ζει η ΑΕΛ βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που βιώνουν τον ΑΕΛισμό και πληρώσαν τη ζημιά που έκαναν άλλοι ή άλλος".

-13:28 Για το Διονυσίου: "Φαίνεται να αλλάζει το κλίμα και φάνηκε και από αναρτήσεις των παικτών".

-13:27 Για τις σχέσεις Πάμπου-παικτών: "Να ρωτήσετε τον ίδιο για αυτό. Φάνηκαν κάποια πράγματα και στο γήπεδο".

-13:26 Για αν έδειχνε τάσεις φυγής: "Όχι δεν υπήρχαν. Ψίθυροι υπήρχαν όπως τους ακούσατε και σεις". 

-13:22 Ερωτήσεις: Για πότε είπε ο Πάμπος να φύγει: "Μετά την ήττα από ΑΠΟΕΛ αλλά και Ομόνοια, έγιναν διάφορες προσπάθειες να ξεπεραστεί το κλίμα και να επανέλθει η ομάδα. Μετά την Ομόνοια τα συζητήσαμε τα θέματα της ομάδας με Πάμπο και Διονύση. Δεν υπήρχε θέμα διακοπής του συμβολαίου. Αυτό που λέγαμε, είναι πως ό,τι έπρεπε να το κάνουμε να το κάναμε".

-13:22 "Για τον Σόουζα. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά έχει ιδιόρυθμο μάνατζερ. Έκανε μόνος του διακοπή και θα διεκδικήσουμε το συμβόλαιό του. Όπως ξέρετε, ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε για δυο χρόνια ως Βραζιλιάνος, μετά που πήρε το διαβατήριο μας απειλούσε ο μάνατζερ του πως θέλει να μειώσει το συμβόλαιο για ένα χρόνο, Για τη θεραπεία του, ο ποδοσφαιριστής μπορούσε να πάει στην πολυκλινική και να κάνει την επέμβαση και τη θεραπεία αποκατάστασης. Ο μάνατζερ προτίμησε να τον πάρει στη Γερμανία σε μια πιο ακριβή επέμβαση. Η ΑΕΛ θα του καλύψει όσα πρέπει να γίνουν στην Κύπρο βάση της ασφάλειας".

-13:21 "Για τον Πάμπο. Έκανε τον κύκλο του ξανά στην ΑΕΛ και κατάλαβε πως δεν έχει κάτι να προσφέρει και ο ίδιος ζήτησε να λήξει η θητεία του στην ΑΕΛ. Δεν τον διώξαμε. Αποδεχθήκαμε το αίτημά του για να τον προστατεύσουμε. Από τη στιγμή που ήθελε να φύγει δεν θέλαμε να μείνει και να ακούει γιουχαισματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Πήγε στο καλό και είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του".

-13:19 "Το να φύγω αυτό είναι το εύκολο. Όχι να έχω τον καθένα να γράφει και να λέει αυτά τα πράγματα πίσω από ένα υπολογιστή. Δεν άκουσα κανένα να γράφει "έλεος Κύριοι αχαριστία". Και να ήθελε κανείς να αναλάβει, με τα όσα γράφονται, θα πήγαινε σε άλλο πλανήτη για να μην του πουν να αναλάβει την ΑΕΛ".

-13:17 " Καλώ εντός 15 ημερών όποιον έχει διάθεση να αναλάβει να τον φέρετε, Αν όχι, να κλείσετε το στόμα σας στα όσα γράφετε για τη διοίκηση. Άλλαξε το ποδόσφαιρο. Κάθε μήνα, κάθε σωματείο περνα κριτήρια. Αν δεν τα περνάς, τιμωρείσαι. Μέχρι σημείου διαγραφής. Παραδείγματα πολλά. Εγώ αυτό στην ΑΕΛ δε θα το κάνω και δε θα αφήσω κανέναν να το κάνει. Εγώ λιποτάκτης και προδότης δεν ήμουν ποτέ. Δε θα δώσω σε κανέναν την ΑΕΛ για να τη διαλύσει. Αν ο κόσμος θέλει να τη δώσει σε άλλο να τη διαχειριστεί, δίνω 15 μέρες όπως σας είπα. Μετά από αυτές όμως, να κλείσουν τα στόματά τους όλοι. Αλλιώς να μου πουν φύγε και ότι θέλει ας γίνει."

-13:15 "Η καλή πορεία οδήγησε τον κόσμο στο να πιστέψει πως θα γίνει ξανά το θαύμα. Ναι, θα μπορούσε αν δεν επηρέαζαν κάποια γεγονότα την ομάδα: τραυματισμοί, αποχωρήσεις. Μεγάλα ανοίγμα δε θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μπορεί κάποιους αυτό να απογοήτευσε. Όμως δε χρωστώ σε κανένα να πάω να χρεωθώ για να βάλλω τα λεφτά που νομίζουν πως χρειάζεται η ΑΕΛ. Χειροκροτούσαν κάποιους άλλους προέδρους που έλεγαν πως θα βάλουν εκατομμύρια. Πως ήταν κληρονόμοι, ιμπρεσάριοι είπαν πως θα αναλάβουν".

-13:14 "Κάποια γεγονότα πρώτα. Ουδέποτε η διοίκηση μίλησε για πρωτάθλημα. Σε μια συνάντηση που έγινε με τους επιφανείς, μετά από αμφισβήτηση που υπήρχε, επιμελώς αρνήθηκαν να πάρουν το φορτίο. Διατύπωσα τη νέα πολιτική που θα ακολουθήσουμε. Η πολιτική αυτή έχει ως κύριο άξονα τη δημιουργία διαχειρίσιμου προϋπολογισμού, να μην εξαρτάται η ΑΕΛ από κανένα Σοφοκλέους ή κάποιον άλλο. Το είπα πολλές φορές και σε σας".

-13:13 "Θα δοθούν απαντήσεις στον κόσμο και στα ΜΜΕ για όσα έγιναν στην ΑΕΛ".

-13:13 Καλωσόρισμα.

-13:12 Θα μιλήσει κατευθείαν ο πρόεδρος.

-13:10 Ακόμα δεν ξεκίνησε η συν. τύπου αλλά όλα είναι έτοιμα.

-13:05 Ήρθε ο Ανδρέας Σοφοκλέους και περιμένουμε να ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου.

-12:58 Περιμένουμε την άφιξη του προέδρου της ΑΕΛ.

-12:55 Καλό σας μεσημέρι από το Saint George Hall παρά της κλειστής αίθουσας Νίκος Σολωμονίδης, όπου θα λάβει χώρα η συνέντευξη τύπου του προέδρο της ΑΕΛ Ανδρέα Σοφοκλέους.

 

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση