ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καρναβάλι μες τη Χώρα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Δεν ακούγεται/ διαβάζεται και πολύ ωραίος ο τίτλος. Με όλο το σεβασμό αλλά άμα είναι να ζήσεις Καρναβάλια εντός του νησιού δεν πας πουθενά αλλού εκτός από Λεμεσό.

Διαφορετικά θα σε πουν και τρελό. Είναι λες και πας στον Πύργο Τυλληρίας για να φας sushi. Ή να πας στην Αγία Νάπα Δεκαπενταύγουστο για να ηρεμήσεις και να τα βρεις με τον εαυτό σου.

Εντάξει δεν γίνονται αυτά. Τα έφερε όμως έτσι η τύχη που η ΑΕΛ εντός του δεκαήμερου των Καρναβαλιών θα πρέπει να επισκεφτεί την πρωτεύουσα δύο φορές. Μια την ερχόμενη Δευτέρα με τον ΑΠΟΕΛ, την επομένη δηλαδή της μικρής καθιερωμένης παρέλασης στο Μόλο.
Ακόμη δεν έχει οριστεί, αλλά όπως όλα δείχνουν η ομάδα το μεθεπόμενο Σάββατο εκεί που φουντώνουν οι εορτασμοί των Καρναβαλιών, μια μέρα πριν τη Μεγάλη Παρέλαση,  θα ξανά πάει στη Χώρα τούτη τη φορά για την Ομόνοια.

Όπως και να χει μάσκες, αξεσουάρ και ταξίδι στη Λευκωσία εις διπλούν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τη σημασία των παιγνιδιών. Δεν είναι αυτό που λέμε «ζωής και θανάτου» αλλά όπως και να έχει το να κοντράρεις βασικούς σου αντιπάλους δεν είναι και αδιάφορο.

Η ομάδα μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανά σπουδαίο διπλό. Ισοπαλία με την Ανόρθωση, ήττα από την ΑΕΚ, απομένουν τα δύο παιγνίδια μέσα στη Λευκωσία. Δεν είναι ότι χάνονται όλα άμα δεν έρθει, αλλά σε περίπτωση που όντως κάνει διπλό, τότε διατηρεί μια σπουδαία δυναμική ενόψει της έναρξης της Β φάσης. Και κάνει παράλληλα ζημιά σ’ έναν από τους δύο αντιπάλους ή και τους δύο. 

Η ψυχολογία δεν είναι άσχημη. Αντιθέτως η ομάδα βρίσκεται σε μια καλή φάση. Μπορεί να μην κέρδισε την ΑΕΚ αλλά που να πάρει η ευχή δεν έρχονται όλα όπως εσύ επιθυμείς. Πάλεψε, έβγαλε ψυχή και τουλάχιστον έσωσε το βαθμό ή καλύτερα απέφυγε την ήττα.  Δείχνει δηλαδή ότι δεν έχει χάσει το χαρακτήρα της.

Και μπορεί κάποιοι να λέτε ότι έχουμε εμμονή με τον Πάμπο και προσωπική εμπάθεια (κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση) αλλά αυτό είναι κατόρθωμα του προπονητή. Το γεγονός ότι η ομάδα δεν αποδέχεται την ήττα, δεν είναι γιατί το λένε τα ζώδια είναι γιατί ο προπονητής και οι συνεργάτες του δουλεύουν σ’ αυτό το τομέα.

 

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση