ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αν έφευγα, η ΑΕΛ δε θα υπήρχε»

Σε μια συνέντευξη τύπου μεγάλη σε διάρκεια, ο πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους έκανε αναφορά σε όλα τα θέματα που αφορούν στο σωματείο και την εταιρεία.

Υπήρξε ιδιαίτερα έντονος για όσους εντός ΑΕΛ δημιουργούν προβλήματα, ξεκαθάρισε τα πράγματα για το γηπεδικό, έκανε ανασκόπηση των πεπραγμένων του ως διοίκηση και δεν παρέλειψε να θυμίσει τις συνέπειες του χαμένου πρωταθλήματος του 2014.

Δείτε σε ατάκες ΟΛΑ όσα είπε ο Σοφοκλέους:

«Θα εγκαινιάσουμε κύκλο συναντήσεων με τον τύπο.

Στάθηκε στην εννιάχρονη παρουσία του στον προεδρικό θώκο και την προσφορά του γενικότερα στην ομάδα.

Πέρασε πολλά ως διοίκηση.

Στα έξι ήταν πρωταγωνιστής από τα εννιά

Χέρι δικό της δώρισε ένα πρωτάθλημα. Καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την ιστορία της ομάδας. Χάθηκε το ενδιαφέρον μας. Η ΑΕΛ δεν θα υπήρχε. Πέρα για πέρα κατηγορηματικός. Κόσμος που πρέπει να βάλει χρήμα και προσπάθεια.

2005 έως το 2007 ζήσαμε ένα δράμα. Γλύτωνε τη διαβάθμιση. Αυτό θα γινόταν εάν έφευγα. Μείναμε χωρίς να έχουμε ενδιαφέρον.

Ξοφλήσαμε ένα σωρό χρέη, δικά μας και άλλων.

Εστία ποντικών το Νίκος Σολομωνίδης. Καφετέρια, αίθουσα αναψυχής

Ακαδημίες σε διαφορετική βάση. Θα ξεκινήσουν να δίνουν δείγματα γραφής πολύ σύντομα. Ν’ αναδείξουμε ποδοσφαιριστές. Ιδρύσαμε ένα νέο πρόγραμμα. Ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης για ν’ ανταγωνιστούν παίκτες από τα ξένα.

Κάναμε και τις εγκαταστάσεις στο βοηθητικό ενώ βελτιώσαμε και τα αποδυτήρια. Πήρε μορφή αθλητικού κέντρου.

Οικονομικά. Δεν είναι φαινόμενο της ΑΕΛ. Εκτός από τα τηλεοπτικά δεν υπάρχουν σοβαρά έσοδα. 15 ευρώ εισιτήριο μένει στο σωματείο 8 με 9 ευρώ.

Άφησε αιχμές για ΑΕΛίστες που είναι πιο αελίστες από μας και προκαλούν ζημιές και οχλαγωγία μ’ αποτέλεσμα κάποιοι να έρχονται στο γήπεδο.

14 17 χιλιάδες εισιτήρια τη σεζόν 14-15. Οι πιο Αελίστες από μας ήθελαν να δείξουν τον Αελισμό τους. 

Το πιο χαμηλό μπάτζετ των τελευταίων 6- 7 χρόνων.

Oi super Αελίστες του φόρτωναν ότι χρέωσε το σωματείο με 15 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό αφού υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Φόρους, κοινωνικές ασφαλίσεις. Δεν γίνεται να έχει σωματείο ζημιά πέραν των δύο εκατομμύριων για δύο χρόνια.

Γήπεδο. Επειδή εβάλατε το φίλο χαμέ το Νίκο το Κίρζη. Το εγχείρημα γήπεδο της Λεμεσού είναι κατά 50% εγχείρημα της ΑΕΛ. Της ΑΕΛ και τον Άρη. Εάν ο Απόλλωνας τότε που μας έκαναν πρόταση συναινούσε πολύ πιθανόν να είχαμε γήπεδο από το 2011.

Το γήπεδο της πόλης είναι μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Την επόμενη εβδομάδα συνάντηση στον ΚΟΑ. Είναι ένα έργο που θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα το εγκρίνει. Είμαστε αισιόδοξοι γι αυτό. Υπάρχει ανάγκη να μεταφερθεί το γήπεδο εκτός πόλης αφού και η αστυνομία συναίνεσε επί τούτου.

Είναι δύσκολο να βρεθούν ιδιωτικά κεφάλαια. Εδώ έκτισαν το Νίκος Σολομωνίδης κάποιοι και το άφησαν με 300 χιλιάδες χρέος. Στη Λεμεσό άμα τους πεις πλήρωσε… «βάλτα εσύ που είσαι πρόεδρε».

Όποιος θέλει να έρθει σήμερα ν’ αναλάβει με μηδέν στο ταμείο ας έρθει σήμερα. Το έχω ξαναπεί. Που είναι αυτοί;

Θα γίνεται μπάτζετ που είναι στα μέτρα της ΑΕΛ. Ότι πρόταση έρχεται για παίκτη μας και αξιολογείται θετικά θα πωλείται. Οτιδήποτε φέρνει εισόδημα στο σωματείο μας είναι υπό εξέταση. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες.

Η ΑΕΛ πρέπει να επιβιώσει. Εφτά αγωνιστικές 25 χιλιάδες πρόστιμο  σε δύο ντέρμπι. Αιχμές για τον ΣΥΦΑΕΛ. Δεν είναι παραπάνω από μας ΑΕΛιστες αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα.

Νέες βάσεις οικονομικής διαχείρισης. Δύσκολα έρχονται άτομα.

Ο Πάμπος είναι απαραίτητος στην προσπάθεια μας. Είναι ικανός προπονητής. Εμείς αυτό θέλουμε. Η ΑΕΛ να δημιουργεί προϊόν, να μπορεί να συντηρείται. Ο Πάμπος είναι στην ΑΕΛ.

Όλοι οι παίκτες είναι καλυμμένοι. Θα αρχίσουμε να πωλούμε τώρα». 

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Ανέλαβε δράση ο «Σόφο»

ΑΕΛ: Ανέλαβε δράση ο «Σόφο»

Ο Αντρέας Σοφοκλέους κάνει επαφές με πρώην παράγοντες και φίλους της ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος τύπου, Αριάδνη ...
 |  ΑΕΛ
X