ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πλουραλισμός και ποικιλία

Η «συνταγή» που θα φέρει τις επιτυχίες στην ομάδα δεν είναι η μεγάλη επιθετική της παραγωγή. Ακόμη και προ πενταετίας, άλλωστε, όταν χτίστηκε από τον ίδιο «αρχιτέκτονα» και σε παρόμοιες συνθήκες (βλέπε ριζική αναδόμηση του ρόστερ), έφτασε στην κατάκτηση του «ιερού δισκοπότηρου» μετρώντας μόλις 1.15 γκολ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο.

Σε συνάρτηση με τον δρόμο που είχε χαράξει και τότε, τα εφτά γκολ που αναγράφονται μέχρι τώρα στο «κοντέρ» της ΑΕΛ δεν είναι νούμερο που «ψαρώνει». Αποδείκτηκαν, ωστόσο, αρκετά για να εξαργυρωθούν με 14 βαθμούς, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για να σημειωθούν έχουν εμπλακεί άμεσα όλες οι γραμμές της ομάδας, που παρουσιάζει εώς τώραμεγάλο πλουραλισμό και ποικιλία ως προς τον τρόπο που σκοράρει.

Ένα «βλέφαρο» και μόνο να ρίξει κανείς στη λίστα των σκόρερ της ομάδας, είναι εύκολο να διαπιστώσει τον πλουραλισμό που τη χαρακτηρίζει, αφού τα εφτά γκολ που έχει πετύχει σημειώθηκαν από ισάριθμους διαφορετικούς παίκτες. Με μια πιο προσεκτική ματιά, δε, διαφαίνεται ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» σκόρερ στελεχώνουν κάθε γραμμή της ομάδας, ενώ αν μπουν στην κουβέντα και οι δημιουργοί των τερμάτων εξακριβώνεται ότι δεν υπάρχει θέση στη διάταξή της που να μην είχε ενεργή συμμετοχή στο σκοράρισμα της φετινής ΑΕΛ.

Έχουμε και λέμε: Από το πρώτο φετινό γκολ της ομάδας, που προήλθε μετά από επέλαση και ωραία ενέργεια του δεξιού μπακ (Χάρης Κυριάκου) εώς το «βόλεϊ» των δύο κεντρικών αμυντικών στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα και τις δύο ασσίστ του Φορτούνα, σύσσωμη η αμυντική τετράδα είχε εμπλοκή σε τέσσερα τέρματα. Ανεβαίνοντας στους «κόφτες», ο Μάρκο Σοάρες πέτυχε το πρώτο του γκολ ως μέλος της ομάδας στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ενώ ένα τέρμα μετρά κι ο Λούκας Σόουζα στον αγώνα με τη Δόξα, με την υποσημείωση, βεβαίως, ότι το είχε σημειώσει αφότου του ανατέθηκε ένας πιο προωθημένος ρόλος. Ένα γκολ έχει πετύχει και το «κλασικότερο» δεκάρι που διαθέτει η ομάδα στο ρόστερ της, ο Ντανίλο Μπουένο, ενώ το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις των ακραίων επιθετικών (Σαβανέ και Μέσκα σκόραραν από μία φορά απέναντι στην ομάδα της Κατωκοπιάς, με τον δεύτερο να έχει στον λογαριασμό του και μια ασσίστ). Τέλος, παρά την «αφλογιστία» του Γουέλινγκτον, που έχει επωμιστεί τον ρόλο του βασικού σέντερ φορ στις πρώτες έξι στροφές του «μαραθωνίου», ο Μίκελ Αρουαμπαρένα έβαλε στην εν λόγω εξίσωση και τα «εννιάρια» με το νικητήριο γκολ στο λεμεσιανό ντέρμπι.

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση