ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλήρης; Μια χαρά…

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Ας πάρουμε ως δεδομένο την ενδεκάδα με τη Δόξα. Λοιπόν ο ψηλός κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Χάρης που αρέσει σε όλους πια. Αριστερά ο Φορτούνα το ομορφόπαιδο. Στόπερ οι Ντόσα και Βάλε ενώ στον άξονα ο σταρ Λούκας με τον «παλιό» Σοάρες. Μπροστά τους ο ιθύνων νους Μπουένο, στα άκρα ο Μέσκα που βγάζει μάτια και ο κατ’ ανάγκην εξτρέμ Σαβανέ. Μόνος του μπροστά ο αφάνας Ουέλλιγκτον. Αυτά με τους Κατωκοπίτες.

Λοιπόν είσαι ο Πάμπος και γυρνάς στον πάγκο. Και αρχίζεις  και λες. Δεν πάει καλά ο Χάρης στα δεξιά και θέλω λύση. Παίρνω Αϊρόσα, που παρεμπιπτόντως νιώθει ένα σφίξιμο και προφυλάχθηκε. Σου κάνει ο Μάρκο; Άμα λάχει κάνω κολοτούμπες για πάρτη του.  Δεν μου κάνει ο Φορτούνα γιατί είναι νεαρός και παρασύρεται, βγαίνοντας μπροστά αφήνοντας από πίσω τρύπες. Έχω Μπαμπάνκο. Μου κάνει; Πώς να μην μου κάνει αφού όσοι γνωρίζουν την  ομάδα έχουν να λένε ότι είναι μέσα στους πιο ποιοτικούς παίκτες που ήρθαν φέτος στη Λεμεσό.

Έχουμε και στόπερ. Προς το παρόν παίζουν οι Σιέλης και Ντόσα. Μια χαρά μου ακούγεται άμα όμως κάποιος εκ των δύο έχει ένα θέμα τότε τι γίνεται; Υπάρχει από πίσω ο Λα Φρανς για τον οποίο επίσης λένε ότι δεν είναι το καλύτερο στόπερ της Κύπρου είναι όμως ένας παίκτης που θα βοηθήσει την ομάδα όποτε χρειαστεί. Επιπλέον υπάρχει και ο Κυριάκου ο οποίος περιμένει πως και πώς να πάρει την ευκαιρία του. Άμα με ρωτάς μακάρι επιτέλους να αγωνιστεί στην ομάδα που τον μεγάλωσε. Το αξίζει, έχει δουλέψει και κυρίως έχει δείξει καρτερικότητα όσο λίγοι παίκτες. Για τα στόπερ υπάρχει και ο Μάρκο Σοάρες ο οποίος τουλάχιστον πέρσι έδειξε ότι η θέση του κεντρικού αμυντικού του ταιριάζει ίσως και περισσότερο απ’ ότι αυτή του αμυντικού χαφ. Άρα και στα στόπερ, υπάρχει αυτό που λέμε πληρότητα.

Πάμε στα χαφ. Οι περισσότεροι έχουν παρατηρήσει ότι η πιο δυνατή γραμμή στη φετινή ΑΕΛ είναι αυτή της μεσαίας γραμμής. Και αυτό γιατί ναι μεν υπάρχουν πολλές επιλογές, είναι όμως και πέρα για πέρα ποιοτικές. Έχουμε και λέμε. Πρώτος και καλύτερος ο Λούκας. Αυτός όπως πάει μπορεί και να παίξει ως αντί- Ρόμο. Στο φιλικό με το Ακρωτήρι μου είπαν ότι έπαιξε στόπερ και το έκανε για πλάκα.  Σοάρες, Μάριος, Μπουένο, Μπαμπάνκο και Σαβανέ, απαρτίζουν ένα τιμ μέσων που δίνει την ευκαιρία στον προπονητή να προβεί σε κάθε λογής σχηματισμό μπορεί να γουστάρει.  Ρε θες με δύο αμυντικά χαφ, ρε θες με κάπως πιο επιθετικό σχήμα απέναντι σε κλειστές άμυνες, ρε θες εμπειρία για να κοντρολάρεις το ρυθμό του αγώνα, ρε θες να κάτσεις πίσω να κλείσεις χώρους… ο Πάμπος έχει όλα αυτά τα συστατικά για να κάνει κουμάντο.

Άμα κιόλας δεις τα εξτρέμ, επίσης διαπιστώνεις την πληρότητα του ρόστερ. Ήταν κιόλας από τις τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν στον καλοκαιρινό προγραμματισμό. Ήρθαν όμως οι Γεωργιάδης και Σάρκι και γέμισες και εκεί. Αμφότεροι προσπαθούν να ενσωματώσουν τα θέλω του προπονητή και λίαν συντόμως θα είναι πανέτοιμοι. Προς το παρόν πέραν του Μέσκα που μοιάζει με μεταγραφή, το κενό κάλυψε ο Σαβανέ αλλά και ο Αγκουινάλδο. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει στο μέλλον και ο Μπαμπάνκο.

Απομένουν τα φορ. Οκ, μέχρι στιγμής ο Ουέλλιγκτον δεν έχει αποδειχθεί ο killer, είναι όμως ένας παίκτης που έχει αφομοιώσει το παιγνίδι. Άμα κιόλας ρωτήσεις πάνω στο βοηθητικό έχουν να λένε ότι σίγουρα θα ανέβει όσον αφορά την ευστοχία του. Είναι και ο Αγκουινάλδο που τον λες και παίκτη ειδικών αποστολών. Ειδικά με ομάδες που θα ανοιχτούν  και θα αφήσουν χώρους, ο Αγκολέζος γνωρίζει την κόντρα όσο λίγοι μέσα στο ρόστερ. Ήρθε και ο Ισπανός. Τα εργομετρικά του μια χαρά αποτελέσματα είχαν ωστόσο χρειάζεται και αυτός να μπει στο πετσί της ομάδας. Δεν είναι βαρύ φορ, αντιθέτως έχει ταχύτητα στο παιγνίδι του και μπορεί να πάει ως δεύτερος επιθετικός. Είναι όμως μια μονάδα που θα βοηθήσει στην κορυφή αφού πρόκειται για καθαρόαιμο φορ. Είναι κιόλας και ο Μαύρου, το παιδί προσπαθεί και μακάρι να πετύχει… έχω την εντύπωση ότι και σ’ αυτές τις θέσεις η ομάδα δείχνει φουλ.

Όλα αυτά στο χαρτί εννοείται. Κανείς όμως θεωρητικά μπορεί να αμφισβητήσει ότι τούτη η ομάδα δεν έχει επιλογές. Αντιθέτως στα χαρτιά μοιάζει πέρα για πέρα πλήρης. Και ακόμα δεν έχει δέσει και ακόμη υπάρχουν παίκτες που είναι κάπως πίσω και ακόμη είναι παίκτες που είναι έτοιμοι να μπουν. Είναι αλήθεια ότι ο Πάμπος είναι ένας προπονητής που άμα καταλήξει στο τελικό πλάνο, δύσκολα θα το αλλάξει. Μέχρι τότε έχει πολλά να δει… το ίδιο και εμείς.   

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X