ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΚ: Το πρώτο ντέρμπι και η κατοχή της μπάλας

Στις περσινές τους... συνήθειες θέλουν να επιστρέψουν οι κιτρινοπράσινοι της Λάρνακας

Κυριάκος Τοφή

Μετά από 24 ημέρες, οι περσινοί κυπελλούχοι θα επιστρέψουν στην έδρα τους με στόχο να αναζητήσουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς και βεβαίως να δώσουν διαπιστευτήρια ομάδας που θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει και τη φετινή σεζόν.

Μετά την τριάρα επί της σλοβακικής Τρέντσιν στις 30 Αυγούστου 2018, ο Άντονι Ιραόλα και οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν στην «Αρένα» με αδιαπραγμάτευτο στόχο και να χαρίσουν στον κόσμο της ομάδας χαμόγελα, αλλά και να αποδώσουν ένα τέτοιο ποδόσφαιρο που θα τους επιτρέψει να αυξήσουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή στους τέσσερις βαθμούς.

Ένα στοιχείο που αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση, είναι η ικανότητα των περσινών κυπελλούχων να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους και να παίξουν το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας το οποίο έχουν τελειοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

Ουσιαστικά στα οκτώ φετινά επίσημα παιχνίδια, η ομάδα του Άντονι Ιραόλα δεν κατάφερε να πράξει κάτι τέτοιο, όχι όμως επειδή δεν μπορούσε, αλλά επειδή ήταν μέρος της τακτικής απέναντι σε, θεωρητικά, ανώτερους αντίπαλους.

Βέβαια από την άλλη πλευρά, ούτε απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο ωστόσο η επιστροφή στην «Αρένα» καθιστά επιβεβλημένη την επιστράτευση της τακτικής εκείνης που έχει επιτρέψει στην ΑΕΚ πάμπολες φορές και να αφαιρέσει από τον αντίπαλο το δικαίωμα να απειλήσει, αλλά και να καταστεί η ίδια πιο απειλητική.

Ερωτηματικό αποτελεί και η ανταπόκριση του κόσμου με περίπου 900 οπαδούς των κιτρινοπράσινων να παρακολουθούν τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος, του οποίου έχει πλέον μεσολαβήσει και η ήττα από την Ζυρίχη μεσοβδόμαδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X