ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΚ: Η απελευθέρωση έφερε και το γκολ

Ο Ακοράν Ρέγιες απαλλάχθηκε φέτος από τα σύνθετα αμυντικά καθήκοντα

Κυριάκος Τοφή

Το δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ κατά την περσινή σεζόν, το οποίο αφορούσε καθαρά αγωνιστικό ζήτημα, ήταν η επιλογή του Ιμανόλ Ιδιακέθ να «χρεώνει» κατά καιρούς τον Ακοράν Ρέγιες τη δεξιά πτέρυγα όταν οι Λαρνακείς είχαν παράταξη 3-5-2. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός κατάφερε τη διετία 2016-2017 να αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Ιβάν Τρισκόφσκι, καταθέτοντας διαπιστευτήρια ενός ποδοσφαιριστή και με διεμβολιστική ικανότητα και με τεχνική κατάρτιση αλλά και κυρίως, ευχέρεια όταν βρίσκεται απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άντονι Ιραόλα δεν έφερε ιδιαίτερη διαφοροποίηση στην αγωνιστική φιλοσοφία των περσινών κυπελλούχων Κύπρου, ωστόσο με το δείγμα πέντε επίσημων αγώνων, το σχήμα που επικρατεί είναι το 4-2-3-1. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ακοράν Ρέγιες ακροβολίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπως έπραξε και χθες στην Ζίλινα, χωρίς να επιφορτίζεται με μεγάλο φόρτο αμυντικών καθηκόντων.

Το πρώτο γκολ του 35χρονου πλέον Ακοράν Ρέγιες, μπορεί να έχει απόχρωση ατόφιου χρυσαφιού

Σαφέστατα μια κίνηση όπως αυτή του 60ου λεπτού που θύμισε κρυφό επιθετικό, δεν θα μπορούσε να γίνει εάν ο Ισπανός ακροβολιζόταν στη δεξιά γραμμή. Το πρώτο γκολ του 35χρονου πλέον Ακοράν Ρέγιες, μπορεί να έχει απόχρωση ατόφιου χρυσαφιού εάν η ΑΕΚ στηριχθεί πάνω σε αυτό προκειμένου να επιτρέψει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2011.

Το ίδιο και η επιλογή του Άντονι Ιραόλα να δώσει περισσότερη ελευθερία στον συμπατριώτη του, ο οποίος είχε σκοράρει δις και στο περσινό οδοιπορικό της ΑΕΚ εκτός συνόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X