ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΚ: Το οχυρό του Μινσκ

Η Ελληνική Τράπεζα και το 24sports μαζί στην ενημέρωση για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.

Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να χαμηλώσει τους τόνους και να κάνει αναφορά στη λήξη του πρώτου και μόνο ημιχρόνου της μονομαχίας με τη Διναμό Μινσκ. Σαφέστατα το 2-0 φαντάζει μια εξαιρετική «προίκα» για τους Λαρνακείς εν όψει του ταξιδιού στη Λευκορωσία, ωστόσο όλα κρίνονται εντός αγωνιστικού χώρου και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Ισπανός τεχνικός. Όπως επίσης γνωρίζει ότι το στάδιο «Stadyen Traktar» του Μινσκ αποτελεί μια ισχυρή έδρα, πάνω στην οποίαν η Διναμό στήριξε τις προσπάθειές της για εξασφάλιση πέρσι ενός εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Μέσα στο 2017, η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ σε επίπεδο πρωταθλήματος μετράει μόλις μια ήττα στο γήπεδό της και αυτή σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου απέναντι στην Βίτεμπσκ με σκορ 0-2. Πέντε νίκες και μια ισοπαλία συμπληρώνουν το συνολικό απολογισμό στο γήπεδο του Μινσκ, εξασφαλίζοντας στην Διναμό 16 από τους 21 διαθέσιμους βαθμούς και ενώ ο γενικότερος απολογισμός στις πρώτες δεκαπέντε στροφές ανέρχεται στους 31 βαθμούς.

Εξαιρετικός ήταν και ο εντός έδρας απολογισμός του 2016 με τους Λευκορώσους να σημειώνουν δέκα νίκες στο «Stadyen Traktar», όπως επίσης τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το σύνολο που καθοδηγείται από τον Λευκορώσο τενχικό Σεγκέι Γκουρένκο, αποτελεί σκληρό καρύδι στην έδρα της και σαφέστατα εάν δεν προσεχθεί, μπορεί να βάλει δύσκολα στην ομάδα της Λάρνακας.

Σε κάθε περίπτωση η ετικέτα του φαβορί παραμένει κιτρινοπράσινη, με την ΑΕΚ να έχει δείξει και πέρσι ότι δεν... μασάει από έδρες, έχοντα να επιδείξει το σπουδαίο διπλό μέσα στη Μόσχα και την έδρα της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ρωσίας, Σπαρτάκ.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση