ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γενέθλια στο απόγειο της

Η σημαδιακή χθεσινή ημέρα προσφέρθηκε τόσο για εορτασμούς στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, αλλά και για έναν μικρό, έστω, απολογισμό της σύντομης ιστορίας της ομάδας. Η κατάκτηση ενός κυπέλλου Κύπρου και η συμμετοχή μια φορά σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ, αποτελούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες των κιτρινοπράσινων από το 1994 και έπειτα, ωστόσο φαίνεται ότι τα καλύτερα έρχονται.

Η σταδιακή ανέλιξη και εν τέλει η εγκαθίδρυση στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου, έχει βοηθήσει την ΑΕΚ να φορέσει τον μανδύα του πρωταγωνιστή και να αποτελέσει την τελευταία τριετία τον σοβαρότερο αντίπαλο του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Σαφέστατα αυτό το γεγονός δεν μπορεί από μόνο του να αποτελεί επιτυχία, μιας και σε βάθος χρόνου, η ιστορία θυμάται τον πρώτο και μόνο τον πρώτο.

Από την άλλη όμως αποτελεί σημάδι ότι αν η σοβαρή και πειθαρχημένη δουλειά συνεχιστεί, τότε θεωρείται θέμα χρόνου οι διακρίσεις να έρθουν στην πόλη της Λάρνακας. Τη δεδομένη στιγμή η Ευρωπαϊκή συμμετοχή και η προοπτική της επιστροφής σε ομίλους Ευρωπαϊκης διοργάνωσης αποτελεί τον άμεσο στόχο στο στρατόπεδο των κιτρινοπράσινων.

Άλλωστε οι βάσεις για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ έχουν μπει την περασμένη Πέμπτη στην Ιρλανδία και απομένει το σφράγισμα του εισιτηρίου στην Κύπρο. Από εκεί και πέρα αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το εμπόδιο στον επόμενο γύρο είναι τουλάχιστον βατό, αν λάβει κανείς υπόψη και τους πιθανούς αντιπάλους που είχαν προκύψει στην προκλήρωση.

 

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση