ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολόχρονα βροχερό και πράσινο

To Κορκ είναι μια φιλήσυχη πόλη στο Νοτιοδυτικό μέρος της Ιρλανδίας. Μια πόλη που ολόχρονα βρέχει και θεωρείται ως το κομμάτι που εμφανίζει και τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης στη χώρα. Με 300 περίπου χιλιάδες πληθυσμό είναι η κλασσική βρετανική πόλη με τις πλατείες , τους πέτρινους πεζόδρομους αλλά και τα στενά δρομάκια στο κέντρο που φέρουν μια αυθεντικότητα και μια διαφορετική αίσθηση κουλτούρας από τη δική μας.

Εμείς φτάσαμε χθες από το Δουβλίνο με λεωφορείο. Έτσι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας με το λεωφορείο είχαμε την ευκαιρία να διασχίσουμε ένα μεγάλο μέρος της χώρας με πανέμορφη φύση και γραφικά χωριουδάκια, χτισμένα γύρω από μεσαιωνικούς πύργους.

Το τοπίο και στις γύρω περιοχές του ΚΟΡΚ πανέμορφο με φυσικό πλούτο και όμορφα καλοδιατηρημένα κτίρια άλλων εποχών. Ασφαλώς πρέπει να έχει κάποιος μέρες για να μπορέσει να κάνει αρκετό ποδαρόδρομο και για τους φυσιολάτρεις η Ιρλανδία είναι μέρος που αξίζει ωρών εξερεύνησης.

Το Κορκ έχει αρκετές εκκλησίες - μνημεία όπως ο εντυπωσιακός γοτθικός καθεδρικός ναός του Άγιου Fin Barre και ο ναός της αγίας Άννας του Shandon από τον πύργο του οποίου βλέπεις όλη την πόλη. Γενικά μια όμορφη όχι ιδιαίτερα μεγάλη πόλη με τα κλασσικά pubs και την βαρελίσια μπύρα… Για τους φίλους του χυμού από κριθάρι, αξίζει να το βάλετε στα πλάνα σας. Αρκεί να έχετε χρόνο για περπάτημα και αρκετά καλό στομάχι ώστε να δοκιμάσετε τις πατέντες από τους ντόπιους!

Άρης Κυριάκου

Απόστολή στην Ιρλανδία για ΣΠΟΡ FM 95 και www.24sports.com.cy

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

NESCAFE (www.nescafe.gr)

GLOBAL COLLEGE (www.globalcollege.ac.cy)

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE (www.kapnosairportshuttle.com)

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση