ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πρώτο και καθοριστικό βήμα

Σε ρυθμούς Κορκ Σίτι μπαίνει και επίσημα η ΑΕΚ, καθώς οι επόμενες δύο εβδομάδες θα συνοδευτούν από τη διπλή μονομαχία των κιτρινοπράσινων με την Ιρλανδική ομάδα. Από τη στιγμή που η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οι Λαρνακείς καλούνται να βαδίσουν στα δικά τους χνάρια και να θέσουν βάσεις πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα, όπως έπραξαν και απέναντι στην Λίνκολν. Άλλωστε η προσέγγιση του επαναληπτικού στο Φάρο της Πορτογαλίας αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή αλλά και απόδειξη ότι μια ομάδα μπορεί να μεταμορφωθεί μέσα σε μια εβδομάδα από το κακό στο καλύτερο και αντίστροφα.

Αφήνοντας λοιπόν πίσω τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και βλέποντας τον δεύτερο, η ΑΕΚ θα ξεκινήσει ως γνωστόν την προσπάθειά της εκτός έδρας και αυτό εγκυμονεί τους δικού του κινδύνους. Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ θα κληθεί να καταστρώσει πλάνο απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, μιας και το Ιρλανδικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε συνδυασμό με το δυνατό έως και αντιαθλητικό παιχνίδι που χαρακτηρίζει της Αγγλικές ομάδες, το εμπόδιο της Ιρλανδικής ομάδας κρίνεται κάθε άλλο παρά εύκολο και τα πάντα θα κριθούν εντός αγωνιστικού χώρου.

Άλλωστε πριν περίπου ένα χρόνο, η ΑΕΚ είχε σαφέστατα ευκολότερη αποστολή απέναντι στην Κλίφτονβιλ της Βορείου Ιρλανδίας, ωστόσο μέχρι και τα πρώτα στάδια του δεύτερου ημιχρόνου του πρώτου αγώνα, οι Λαρνακείς είχαν να ανεβούν ένα βουνό, όντας πίσω στο σκορ με 2-0. Οι εμπειρίες από το παρελθόν οφείλουν να αποτελέσουν οδηγό για το παρόν για τους δευτεραθλητές Κύπρου, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ψηλά τον πήχη, επιδιώκοντας την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση