ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μπροστάρης ο ρέκορμαν

Στον πρώτο αγώνα απέναντι στην Λίνκολν, ο Ιβάν Τρισκόφσκι φάνηκε να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στην αμυντικογενή τακτική του αντίπαλου, ωστόσο έστω και στο φινάλε, κατάφερε και να φτάσει στην πηγή και να γευτεί νερό. Ο Σκοπιανός ακραίος επιθετικός κέρδισε στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης πέναλτι και μετά από διαβούλευση με τον Ζουάν Τομάς, αλλά και παρέμβαση του Ιμανόλ Ιδιακέθ, ανέλαβε την εκτέλεση διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Με τον τρόπο αυτό, ο Τρισκόφσκι διεύρυνε τις επιδόσεις του στην Ευρώπη με τη φανέλα των κιτρινοπράσινων, όντας ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ. Σε εννιά μόλις αγώνες εκτός συνόρων όντας ποδοσφαιριστής της ομάδας της Λάρνακας, ο Σκοπιανός σκόραρε εφτά φορές και έχει ξεπεράσει την επίδοση του Γκονζάλο Γκαρσία.

Το κρεσέντο σκοραρίσματος του ακραίου επιθετικού της ΑΕΚ, ξεκίνησε στις διπλές αναμετρήσεις με την Φολγκόρε του Αγίου Μαρίνου, την εστία της οποίας φόρτωσε με τέσσερα γκολ. Θύμα του ήταν και η Κλίφτονβιλ από τη Βόρειο Ιρλανδία, με τον Σκοπιανό να δίνει το σάλπισμα της αντεπίθεσης στον εκτός έδρας αγώνα, μειώνοντας προσωρινά σε 2-1 το οποίο εν τέλει μετατράπηκε σε 2-3.

Αναμφίβολα το σπουδαιότερο γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της ΑΕΚ στα κύπελλα Ευρώπης, ήταν το μοναδικό σε εκείνο το ιστορικό διπλό στην έδρα της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ρωσίας, Σπάρτακ Μόσχας, με το οποίο οι Λαρνακείς είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ της περσινής περιόδου.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση