ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για το τέταρτο ντουμπλάρισμα

Η περσινή Ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου και η οποία συνοδεύτηκε από υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας. Σε οκτώ αγώνες απέναντι σε Φολγκόρε, Κλίφτονβιλ, Σπάρτακ Μόσχας και Σλόβαν Λίμπερετς, οι Λαρνακείς κατέγραψαν πέντε νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες, με τον τελικό απολογισμό να κρίνεται θετικός, έστω κι αν δεν επιτεύχθηκε ο στόχος εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα οι δύο πρώτοι αντίπαλοι και πιο συγκεκριμένα οι ομάδες από Άγιο Μαρίνο και Βόρειο Ιρλανδία, έφυγαν από δύο φορές με το κεφάλι κάτω έχοντας στο άλλο μισό του γηπέδου τους Λαρνακείς, με την ΑΕΚ να ξεκινά το περσινό Ευρωπαϊκό της οδοιπορικό με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Το σημείο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι κιτρινοπράσινοι είχαν καταφέρει μέχρι τότε να κάνουν μόλις μια φορά το δύο στα δύο απέναντι σε Ευρωπαϊκό αντίπαλο και πιο συγκεκριμένα την Φλοριάνα.

Το διπλό με σκορ 0-8 στη Μάλτα και το 1-0 στην Κύπρο, ήταν μέχρι πέρσι η μοναδική φορά που η ΑΕΚ κατάφερε να... σκουπίσει Ευρωπαϊκό αντίπαλο, επομένως το βράδυ της Πέμπτης θα έχει ως στόχο το τέταρτο ντουμπλάρισμα επιτυχιών απέναντι σε ομάδα εκτός συνόρων. Βάση της εικόνας του πρώτου αγώνα στην «Αρένα», η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ έχει όλα τα συστατικά για να βγάλει μιαν πετυχημένη συνταγή, επικρατώντας για δεύτερη φορά της ομάδας από το Γιβραλτάρ.

Όλα αυτά βέβαια απομένει να αποδειχθούν στο Φάρο, εκεί όπου η ΑΕΛ αλλά και πιο πρόσφατα η εθνική Κύπρου, έδειξαν το δρόμο.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση