ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αρένα» μέχρι τέλους

Κυριάκος Τοφή

Για διάφορους λόγους, το σκηνικό που στήθηκε στην «Αρένα» το βράδυ της Πέμπτης ήταν διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει οι… θαμώνες του νεόκτιστου γηπέδου της ΑΕΚ. Από τη μια ήταν το πανηγυρικό μεν, χαλαρό δε κλίμα που απορρέει από το γεγονός ότι οι Λαρνακείς ήταν το ακλόνητο φαβορί της αναμέτρησης, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Από την άλλη όμως ήταν και τα μέτρα ασφαλείας, όσο και η διαρύθμιση του χώρου στην «Αρένα», τα οποία ήταν προσαρμοσμένα στα θέλω της απαιτητικής ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα παρατηρητής της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έδωσε το παρών του τόσο στη δημοσιογραφική διάσκεψη της Τετάρτης, όσο και στον αγώνα, έχοντας συνεχώς στα χέρια μια ατζέντα για σημειώσεις.

Όπως προκύπτει, η ίδια η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ για περαιτέρω αξιόλογηση της «Αρένας», με την ελπίδα και την προοπτική να επιτραπεί η χρήση του γηπέδου σε όλους τους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης. Ως γνωστόν και με τα υφιστάμενα δεδομένα, οι κιτρινοπράσινοι θα χρειαστούν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλο γήπεδο από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και έπειτα, εάν βεβαίως όλα πάνε δεξιά και ξεπεραστεί και το δεύτερο εμπόδιο.

Σαφέστατα είναι μια εξέλιξη που έχει άμεση απήχηση και στο οικονομικό κομμάτι μιας και πέραν του παράγοντα έδρα, άλλο είναι να υποχρεωθεί το σωματείο να ενοικιάσει άλλο γήπεδο και άλλο να βάλει στα ταμεία της τα έσοδα απ’ όλα τα εισιτήρια των αγώνων που θα προκύψουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X