ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Άγγιξε το άριστα

Με μπροστάρη τον Ζουάν Τομάς, η ΑΕΚ έκανε το καθοριστικό βήμα

Κυριάκος Τοφή

Η κριτική στο παρών στάδιο δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική ως προς του τι θα δείξουν οι ομάδες σε βάθος χρόνου, αλλά είναι πέρα για πέρα θεμιτή. Και στην περίπτωση της ψεσινής ΑΕΚ η κριτική βγάζει σαφώς θετικό πρόσημο μιας και οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιακέθ έδειξαν υψηλό βαθμό ανταπόκρισης, τουλάχιστον κατά μέσο όρο, απέναντι σε έναν αντίπαλο και σε καιρικές συνθήκες που δεν χαρακτηρίζονται και... βατές.

Η πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της Λίνκολν έβαλε δύσκολα στον Ζουάν Τομάς και την παρέα του, ωστόσο όπως δήλωσε και ο Ισπανός προπονητής, το δεύτερο γκολ ήταν καθοριστικό μιας και έβγαλε την ομάδα του Γιβραλτάρ από το καβούκι της. Ο βραχύσωμος επιτελικός μέσος της ΑΕΚ έκανε ένα φοβερό come back από μια χρονιά που τον ταλαιπώρησε, βιώνοντας τον χειρότερο τραυματισμό της καριέρας του. Άλλωστε με δύο γκολ και μια ασίστ κερδίζει εύκολα τον τίτλο του κορυφαίου, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Φλοριάν Τολεμές που συμπλήρωσε άλλο ένα ζευγάρι γκολ.

Ήδη οι Λαρνακείς μπορούν να σκέφτονται τον επόμενο αντίπαλο στην διοργάνωση, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Ιρλανδική Κορκ Σίτι, μετά το διπλό στην έδρα της Λεβάντια Ταλίν. Σαφέστατα μεσολαβεί το κοπιαστικό ταξίδι στην Πορτογαλία για τον επαναληπτικό με την Λίνκολν, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σοβαρότητα που διακρίνει τους κιτρινοπράσινους την τελευταία τριετία, αποτελεί διαβατήριο για κάτι περισσότερο από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Όλα αυτά ενώ η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει και αρκετές απουσίες, δείχνοντας με το καλημέρα στη νέα χρονιά, ότι διαθέτει και βάθος και ποιότητα.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X