ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δώδεκα Ευρωπαϊκοί σταθμοί

Η φετινή κλήρωση του πρώτου αλλά και δεύτερου προκριματικού γύρου του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, αναγκάζει την ΑΕΚ να πραγματοποιήσει ένα μακρινό ταξίδι στο δυτικό άκρο της Ευρώπης. Η ομάδα της Λάρνακας θα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι σε ομάδα από το Γιβραλτάρ, μιας και στη σύντομη Ευρωπαϊκή της ιστορία, έχει αντιμετωπίσει εμπόδια από άλλες δώδεκα χώρες.

Αναμφίβολα, η πιο μεγάλη σε διάρκεια πορεία της ΑΕΚ στα κύπελλα Ευρώπης ήταν βεβαίως αυτή της διετίας 2010-2011 όταν οι κιτρινοπράσινοι του Τον Κάανεν προκρίθηκαν για πρώτη (και τελευταία μέχρι σήμερα) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Φλοριάνα Μάλτας, Μλάντα Μπόλεσλαβ Τσεχίας και η Σκανδιναβική Ρόζεμποργκ, ήταν τα τρία εμπόδια μέχρι την πιο χρυσή σελίδα της ομάδας από το 1994 και έπειτα. Στη δε φάση των ομίλων η ΑΕΚ κλήθηκε να διασταυρώσει το ξίφος της με τις Μακάμπι Χάιφα από το Ισραήλ, τη Ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου και τη Γερμανική Σάλκε.

Προ διετίας οι Λαρνακείς είχαν δύσκολη κλήρωση με τη Γαλλική Μπορντό να αποδεικνύεται ανώτερη ποιοτικά, ενώ πέρσι οι τέσσερις αντίπαλοι μέχρι και τον τέταρτο προκριματικό γύρο ήταν οι Φολγκόρε από το Σαν Μαρίνο, η Κλιφτονβιλ από τη Βόρειο Ιρλανδίας, η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρωσίας Σπάρτακ Μόσχας, αλλά και η Σλόβαν Λίμπερετς Τσεχίας.

Στο παρελθόν η ΑΕΚ κληρώθηκε με Ευρωπαϊκά μεγαθήρια όπως η φημισμένη Μπαρτσελόνα του Ρονάλντο, αλλά και με σαφώς πιο βατούς αντίπαλους όπως η Κοτάικ Αρμενίας, ενώ αξέχαστο μένει το... κάζο απέναντι στην Μακάμπι Πέταχ Τίκβα όταν το 3-0 του ΓΣΖ ανατράπηκε με εκτός έδρας ήττα με σκορ 4-0.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση