ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Χωρίς Ισπανικό δίδυμο

Κυριάκος Τοφή

Δύο εκπλήξεις περιελάμβανε ο κατάλογος των ποδοσφαιριστών με τους οποίους η ΑΕΚ θα πορευτεί στις διπλές αναμετρήσεις με την Λίνκολν από το Γιβραλτάρ. Χάβι Ρόκα και Ιμανόλ Ιδιακέθ επέλεξαν να αφήσουν εκτός δύο Ισπανούς ακραίους αμυντικούς και πιο συγκεκριμένα τους Χουάνμα Ορτίθ και Χαβιέρ Γκαρίδο. Αντιθέτως, η ομάδα της Λάρνακας συμπεριέλαβε ακόμα και τον Νέστορα Μυτίδη στους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του ο Ιμανόλ Ιδιακέθ τουλάχιστον στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, μιας και η συμφωνία δανεισμού του από την Ολλανδική Ρόντα, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα, δύο τερματοφύλακες, έξι αμυντικοί, πέντε μέσοι, έξι ακραίοι και τρεις κεντρικοί επιθετικοί θα επιχειρήσουν να βάλουν τις βάσεις για μια Ευρωπαϊκή πορεία που θα πάει ένα βήμα παρακάτω σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Οι νεαποκτηθέντες Κάρλες Σορία, Ονησίφορος Ρουσίας και Μάριος Αντωνιάδης αποτελούν τρία από τα είκοσι δύο ονόματα που περιέχονται στον κατάλογο άλφα, ο οποίος μπορεί να μεταβληθεί ακόμα και 24 ώρες πριν τον αγώνα της 29ης Ιουνίου στην «Αρένα».

Η διατήρηση του κορμού της δευτεραθλήτριας ΑΕΚ δίνει το δικαίωμα στον Ιμανόλ Ιδιακέθ να δουλέψει στις λεπτομέρειες εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά απέναντι από ανταγωνιστικότερους αντίπαλους από την Λίνκολν αλλά και κοιτάζοντας λίγο πιο μακριά, τις Λεβάντια Ταλίν και Κορκ Σίτι. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή λίστα, υπάρχουν οι προσθήκες των Γιωργαλλίδη, Κολίνας, Σορία, Αντωνιάδη, Χέφελ, Μαλόκου, Τολεμές, Μυτίδη και Ρουσία με το μεσοεπιθετικό κομμάτι να φαντάζει ενδυναμωμένο.

Τόσο ποιοτικά, όσο και αριθμητικά, οι επιλογές του Ισπανού προπονητή είναι αυξημένες και ικανές να φέρουν την υπέρβαση αν τα μπαλάκια της κλήρωσης φανούν σύμμαχοι της ΑΕΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X