ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Αντωνιάδης και οι άλλοι

Κυριάκος Τοφή

Κατά την περσινή περίοδο, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει πολλά πράγματα από τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και ενδεχομένως το στοιχείο αυτό να προστίθεται σε εκείνα που δεν της επέτρεψαν ούτε να κόψε πρώτη το νήμα, αλλά ούτε και να διακριθεί στο θεσμό του κυπέλλου. Σαφέστατα οι Ισπανοί, ως επί το πλείστον, ποδοσφαιριστές που είναι κάτοικοι Λάρνακας την τελευταία τριετία, έχουν εγκλιματιστεί πλήρως με τα διάφορα γήπεδα και γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα κάθε αντίπαλου, ωστόσο ο τρόπος που ένας ντόπιος ποδοσφαιριστής αντιλαμβάνεται καταστάσεις και αγωνίζεται, είναι σαφώς διαφορετικός.

Ο μοναδικός Κύπριος που κατά την περσινή περίοδο κατάφερε να καταγράψει τετραψήφιο αριθμό αγωνιστικών λεπτών, ήταν ο Ηλίας Χαραλάμπους ο οποίος ως γνωστόν φέτος θα βρίσκεται στην προπονητική ομάδα. Από εκεί και πέρα ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης δεν κατάφερε να βρει ουσιαστικό ρόλο στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του, ενώ ο Αντώνης Γιωργαλλίδης ήρθε από τον πάγκο για να αναπληρώσει για ένα χρονικό διάστημα, την απώλεια του Ρούμπεν Μίνιο λόγω τραυματισμού.

Από εκεί και πέρα ο Νέστορας Μυτίδης κατάφερε να συνεισφέρει στο δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν και αντίστοιχα ο Νικόλας Εγγλέζου στο πρώτο, πριν δοθεί με εξάμηνο δανεισμό στη Νέα Σαλαμίνα. Η απόκτηση των Ονησίφορου Ρουσία και Μάριου Αντωνιάδη, αποτελεί ξεκάθαρη πρόθεση για ενδυνάμωση του Κυπριακού στοιχείου, ώστε και η ΑΕΚ να επωφεληθεί από όλα εκείνα που απορρέουν από την ύπαρξη ντόπιων ποδοσφαιριστών στην εντεκάδα.

Αποτέλεσε δε την ορθολογική οδό ενίσχυσης, από τη στιγμή που ο Χάβι Ρόκα επέλεξε να διατηρήσει την ίδια δεκαπεντάδα ξένων ποδοσφαιριστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X