ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Πρόκληση το Γιουρόπα Λιγκ»

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι του ΣΠΟΡ FM Κύπρου για την σημερινή έναρξη των προπονήσεων της ΑΕΚ και την συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα, αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στο θέμα του γηπέδου και στον προγραμματισμό της ομάδας.

Αναλυτικά τι δήλωσε στους Δημήτρη Χριστοφόρου και Γιώργο Παττίχη:

Για την έναρξη των προπονήσεων: «Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι οι διακοπές αποδεικνύονται σύντομες. Αρχίζουμε δουλειά ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται. Σήμερα έχουμε τις αιματολογικές εξετάσεις. Το πρόγραμμα λέει πως από αύριο το πρωί επιστρέφουμε στο γήπεδο.»

Για τον αν προβληματίζει ο ψηλός μέσος όρος ηλικίας της ομάδας:«Είναι μια πραγματικότητα που υπάρχει, αλλά πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία των παικτών, αλλά θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση. Παίζοντας στην Ευρώπη το γνωρίζαμε πως θα αρχίζαμε πάρα πολύ νωρίς τις προπονήσεις και θα πρέπει να προσαρμοστούμε για την σεζόν που έρχεται.»

Για τον λίγο χρόνο ξεκούρασης:«Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα είναι και οι ημερομηνίες των Εθνικών ομάδων. Είναι ένα θέμα προς προβληματισμό για τις ομάδες που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο και αρχίζουν σχεδόν άμεσα προπονήσεις για την επόμενη σεζόν.»

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή:«Αποτελεί πρόκληση η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Τις προηγούμενες δύο χρονιές ήμασταν λίγο άτυχοι, ειδικά με την Μπορντό. Πέρσι προχωρήσαμε αρκετά, αλλά δεν τα καταφέραμε κόντρα στη Σλόβαν. Θέλουμε μια καλή χρονιά και φέτος, αλλά βήμα με βήμα. Στις 19 Ιουνίου είναι η κλήρωση. Θέλουμε μια καλή κλήρωση και χωρίς ίχνος υποτίμησης θα αγωνιστούμε. Θα πρέπει να σου χαμογελάσει και λίγο η τύχη στις κλήρωσεις. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα προχωράμε ανάλογα.»

Για την γενική συνέλευση για το γήπεδο:«Είναι διαδικαστικό θέμα για το γήπεδο. Στη γενική συνέλευση θα υπάρξει ενημέρωση για όλα. Θα χρειαστεί να δαπανηθούν κάποια λεφτά για να προχωρήσει το γήπεδο. Θέλουμε να γίνει πιο λειτουργικό και πιο σύγχρονο.»

Για τον προγραμματισμό:«Αυτή την στιγμή έχουμε προχωρήσει σε ανανεώσεις ή επεκτάσεις. Οι εκκρεμότητες στο ρόστερ έχουν ελαχιστοποιηθεί. Εξαίρεση αποτελεί το θέμα του Μυτίδη, ο οποίος είναι δανεικός μέχρι τις 30 Ιουνίου στην ομάδα μας. Για τα υπόλοιπα ανοικτά κεφάλαια έχουμε ενημερώσει για καθεμιά περίπτωση.»

Για πιθανές νέες προσθήκες στο ρόστερ:«Έχουμε προχωρήσει σε δύο προσθήκες. Τους Σόρια και Ρουσιά. Για τις υπόλοιπες ακόμα είναι Ιούνιος. Δεν έχουμε αυτή την στιγμή κενές θέσεις στο ρόστερ. Υπάρχει και ο κατάλογος Β’. Αν πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη, θα υπάρξει και αποχώρηση. Το δεδομένο είναι ότι έχουμε διατηρήσει τον βασικό μας κορμό. Ο Σόρια παίζει κυρίως δεξιά.»

Για την ΑΕΚ Αρένα:«Το γήπεδο μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους δύο προκριματικούς γύρους. Για τον τρίτο θα δούμε όταν πρέπει, αλλά τα έργα θα γίνουν κανονικά. Είναι το σπίτι μας, είναι η έδρα μας και είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Θα πάρει το βάπτισμα πυρός η έδρα μας στην Ευρώπη.»

Για ενδεχόμενα έσοδα μέσω του γηπέδου: «Σαφέστατα, όταν υπάρχει η δυνατότητα για μας γιατί όχι; Με την περαιτέρω αναβάθμιση θα μπορέσουμε να έχουμε και έσοδα.»

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση