ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άλλον έναν Ακοράν

Αναμφίβολα η κορυφαία φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ αν λάβει υπόψη κανείς τόσο τη χειμερινή, όσο και την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ήταν ο Ακοράν Μπαρέρα Ρέγιες. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός ήρθε στην Κύπρο ως προσωπική επιλογή του Χάβι Ρόκα και συγκαταλέγεται στις καλύτερες μονάδες που φόρεσαν τα κιτρινοπράσινα την τελευταία τριετία.

Άλλωστε η γλώσσα των αριθμών στην περίπτωση του Ακοράν, αποτυπώνει την αλήθεια με τον ποδοσφαιριστή να είναι πρώτο σε συνολικό αριθμό εμφανίσεων στο θεσμό του πρωταθλήματος με 34. Μάλιστα 28 εξ αυτών ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ μόλις 6 φορές ο Ισπανός ήρθε από τον πάγκο για να διαφοροποιήσει τα δεδομένα για την ομάδα του.

Ο Ακοράν συγκαταλέγεται με άλλους δύο συμπατριώτες του στην πρώτη τριάδα των ποδοσφαιριστών με χρόνο συμμετοχής, αριθμώντας 2593 λεπτά, έναντι 2655 του Ορτίθ και 2610 του Λαρένα. Απουσίασε σπάνια έως… ποτέ από τις υποχρεώσεις της ομάδας του μιας και αντίθετα με βασικά στελέχη όπως οι Τομάς, Μίνιο και Τρισκόφσκι, απέφυγε τραυματισμούς και τιμωρίες, έχοντας ουκ ολίγες φορές την αεκ στους ώμους του!

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ένας ακραίος επιθετικός που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα είναι υπερπολύτιμος και τέτοιος μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ακοράν βάση των φετινών του αριθμών. Μάλιστα έδειξε ότι μπορεί να δώσει βοήθειες και στον άξονα αφού κατά το διάστημα απουσίας του Τομάς, ο Ιμανόλ Ιδιακέθ τον είχε χρίσει επιτελικό μέσο.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση