ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πιο πέρα από το Λίμπερετς

Ο πρώτος στόχος της χρονιάς είναι η επιστροφή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Υψηλά τέθηκε ο πήχης για το φετινό Ευρωπαϊκό οδοιπορικό της ΑΕΚ, μιας και οι οκτώ αγώνες απέναντι σε τέσσερις αντίπαλους, έφεραν τους Λαρνακείς ένα βήμα πριν την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο η ιστορία δεν έμελε να επαναληφθεί με τους κιτρινοπράσινους να μετρούν ήδη μια παρουσία στην τελική φάση της μετεξέλιξης του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μιας και το εμπόδιο της Τσέχικης Σλόβαν Λίμπερετς φάνηκε ανυπέρβλητο.

Πλέον με τον Ιμανόλ Ιδιακέθ ευθύς εξ αρχής στον πάγκο και το ρόστερ κατά ένα μεγάλο βαθμό συμπληρωμένο, η ΑΕΚ θέλει να βαδίσει στο περσινό μονοπάτι στα τρία τέταρτα αυτού. Η αρχή έγινε με αντίπαλο την Φολγκόρε του Σαν Μαρίνο, με τους Λαρνακείς να περνούν με δύο νίκες και συνολικό σκορ 6-1. Ο Τρισκόφσκι με τέσσερα γκολ και ο Άλβες με δύο, έβαλαν την υπογραφή τους στο πρώτο βήμα που είχε κάνει η ΑΕΚ προς την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η συνέχεια απαιτούσε ένα κοπιαστικό ταξίδι στη Βόρειο Ιρλανδία, κάτι που φάνηκε να επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα. Η Κλίφτονβιλ προηγήθηκε με 2-0 στο 49ο λεπτό ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας κα πρωταγωνιστές τους Τρισκόφσκι, Τομάς και Χαραλάμπους, η επιστροφή στην Κύπρο ήταν νικηφόρα. Στον επαναληπτικό του «Αντώνης Παπαδόπουλος» οι Μπόλιεβιτς και Τομάς παρέδωσαν μαθήματα σοβαρότητας, με την ΑΕΚ να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στην διοργάνωση.

Ο κολοσσός που άκουε στο όνομα Σπάρτακ Μόσχας βρέθηκε στο μονοπάτι της ΑΕΚ, με τον πρώτο αγώνα στην Κύπρο να επισκιάζεται από τις επιθετικές δηλώσεις του προπονητή Ντιμίτρι Αλένιτσεφ και των συνεργατών του, όσον αφορά την επιλογή ώρας διεξαγωγής του παιχνιδιού. Το τελικό 1-1 με γκολ του Άλβες, άφηνε στους Λαρνακείς ελπίδες εν όψει του επαναληπτικού στην «Otkrytiye Arena », εκεί όπου η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ πέτυχε ιστορικό διπλό με δράστη τον Τρισκόφσκι και δημιουργό τον Λαρένα.

Το όμορφο παραμύθι που διήρκησε από τις 30 Ιουνίου 2016 μέχρι τις 4 Αυγούστου, τερματίστηκε απέναντι στην έμπειρη και σκληροτράχηλη Σλόβαν Λίμπερετς η οποία ήταν αποφασιστική στον πρώτο αγώνα στην Κύπρο, φεύγοντας με το διπλό με το στενό 0-1. Χωρίς τους Καταλά και Λαμπάν, η ΑΕΚ δέχθηκε δεύτερη νίκη με το τελικό 3-0 να διαμορφώνεται από το ημίχρονο.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση