ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ακίδα στα αριστερά

Κυριάκος Τοφή

Η απόκτηση του Ονησίφορου Ρουσία ήταν το δεύτερο κομμάτι του παζλ ενίσχυσης στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, μιας και προηγήθηκε η ανακοίνωση για τον Κάρλος Σορία. Ο Κύπριος επιθετικός έρχεται να προστεθεί στις λύσεις της γραμμής κρούσης και να πλαισιώσει τον Φλοριάν Τολεμές, χωρίς να αποκλείεται η δυάδα να γίνει τριάδα. Άλλωστε οι ιθύνοντες της ΑΕΚ είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Νέστορα Μυτίδη και τη Ρόντα ώστε να τον επαναπατρίσουν μόνιμα.

Από εκεί και πέρα η προσοχή στρέφεται στην ενίσχυση της αμυντικής γραμμής και συγκεκριμένα του αριστερού άκρου της άμυνας. Η αποχώρηση του Ηλία Χαραλάμπους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Χαβιέρ Γκαρίδο δεν δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες, δημιουργούν ένα… έλλειμα στην εν λόγω θέση. Σαφέστατα λύσεις εκ των έσω υπάρχουν όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μιντίκκη αλλά και το Νικόλα Εγγλέζου που επιστρέφει από εξάμηνο δανεισμό στη Νέα Σαλαμίνα, αλλά ο Χάβι Ρόκα θα αναζητήσει μια πρωτοκλασάτη λύση.

Αν ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής επιλέξει την ενδυνάμωση του αριστερού άκρου, τότε υπάρχουν δύο μονοπάτια στα οποία μπορεί να βαδίσει. Το πρώτο είναι αυτό που ακολουθήθηκε για το αντίθετο άκρο, το δεξί, στο οποίο η ενίσχυση ήρθε με ποδοσφαιριστή που εγγράφηκε στον κατάλογο βήτα. Το δεύτερο είναι η απομάκρυνση από το ρόστερ μιας μονάδας από τον κατάλογο άλφα ώστε να ελευθερωθεί θέση για ανάλογη ενίσχυση.

Σε τέτοια περίπτωση, ο Γκαρίδο θα πρέπει να θεωρείται φαβορί προς αποχώρηση αν και διατηρεί συμβόλαιο συνεργασίας και τη νέα χρονιά, μιας και ο υπερπλυθυσμός στο αριστερό άκρο, δεν μοιάζει ορθολογικός.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X