ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Περσινά χαμένα στοιχήματα

Κυριάκος Τοφή

Παρακολουθώντας την εξέλιξη του προγραμματισμού στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση του Χάβι Ρόκα ώστε να περιορίσει τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής έχει καταφέρει με επιτυχία να κτίσει έναν δυνατό κορμό την τελευταία τριετία, ο οποίος αποτελείται ως επί το πλείστον από συμπατριώτες του, ωστόσο τα αποτελέσματα φαίνεται να τον δικαιώνουν.

Η ανανέωση των Λαμπάν και Καταλά, όπως επίσης η απόκτηση του Σορία, μαρτυρά ότι η ΑΕΚ θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό όμοια με την περσινή και αυτό βεβαίως είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια είναι μια ομάδα που κτύπησε τις πόρτες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και από την άλλη μια ομάδα που έφτασε για τρίτη σερί χρονιά στην πηγή χωρίς να πιεί νερό. Όσον αφορά τη δόμηση του ρόστερ, αν κάποιος μπορούσε να κάνει δύο παρατηρήσεις στην ομάδα που ξεκινούσε την περσινή χρονιά, αυτές θα αφορούσαν τη θέση του κεντρικού επιθετικού και του επιτελικού μέσου.

Εκεί ο Ρόκα πήρε το δικό του ρίσκο, εξοπλίζοντας τον Ιμανόλ Ιδιακέθ με μόνο ένα καθαρόαιμο επιθετικό περιοχής, τον Άντρε Άλβες και μόνον έναν καθαρόαιμο επιτελικό μέσο, τον Ζουάν Τομάς. Από τη στιγμή που ο ένας αποχαιρέτησε την ομάδα από τον Ιανουάριο και ο δεύτερος έμεινε εκτός για τέσσερις και πλέον μήνες, το τελικό ταμείο αφήνει δύο χαμένα στοιχήματα για τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Ονησίφορου Ρουσιά ο οποίος θα έχει να συναγωνιστεί τον Φλοριάν Τολεμές αλλά και η απόκτηση του Έκτορ Χέφελ ο οποίος σταδιακά εκτόπισε τον Τομάς από την εντεκάδα, μαρτυρούν ότι το πάθημα έγινε μάθημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X