ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Έμφαση στην άμυνα

Κυριάκος Τοφή

Μια ομάδα που έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας, έχει το πάνω χέρι σε οποιονδήποτε αγώνα, αν μειώσει εις το ελάχιστον τα λάθη στην αμυντική γραμμή. Την πρόταση αυτή θα πρέπει να έχουν κατά νου οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, εάν θέλουν να απλοποιήσουν το έργο τους στο Κυριακάτικο ντέρμπι απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα μεσοεπιθετικά.

Σαφέστατα το γεγονός ότι οι κιτρινοπράσινοι διατήρησαν το μηδέν παθητικό μόλις μια φορά στους εφτά τελευταίους αγώνες και αυτό απέναντι στην Ανόρθωση των εννιά ποδοσφαιριστών, αναγκάζει αυτόματα τους ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ να ψάξει για δύο ή περισσότερα γκολ.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Απόλλωνας έχει σκοράρει απέναντι στους Λαρνακείς δύο φορές από τρία γκολ, η συμπεριφορά στα μετόπισθεν θα διαδραματίσει πολύ μεγάλο ρόλο στον σημαντικό αγώνα στην «Αρένα».

Ο προπονητής της ΑΕΚ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος επέλεξε να επεκτείνει το ροτέισον ακόμα και στη θέση κάτω από τα δοκάρια με τον Πάμπλο να αντικαθιστά τον Γιωργαλλίδη.

Από εκεί και πέρα οι συχνοί τραυματισμοί των Καταλά και Μουρίγιο δεν επέτρεψαν στον Ισπανό τεχνικό να καταλήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σταθερό δίδυμο, με τον Ορτίθ να είναι ουσιαστικά η μοναδική μονάδα στην άμυνα που έχει καπαρωμένη θέση βασικού.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X