ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Την λύτρωσε ο Μπίδης!

Με γκολ του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στο 85’, η ΑΕΚ «λύγισε» την αντίσταση της Ανόρθωσης και κέρδισε με 1-0. Με 9 παίκτες για ένα ημίχρονο οι Αμμοχωστιανοί, λόγω αποβολών των Βίκτορ και Γκιγιέρμε Σάντος.

Το παιχνίδι στη Λάρνακα άρχισε με μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ήταν το 3’, όταν ο Τέτε βρήκε τον Φλοριάν μέσα στην περιοχή, ο Γάλλος έκανε το πλασέ, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και στην συνέχεια ο Γκάμπριελ την έστειλε σε κόρνερ. Η Ανόρθωση απείλησε στο 9’ με κεφαλιά του Βίκτορ μετά από φάουλ του Ράγιος που απέκρουσε ο Γιωργαλλίδης σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα, το πλασέ του Καμπρέρα βρήκε στο δοκάρι του Γιωργαλλίδη. Στο 19’, ο Κύπριος τερματοφύλακας της «Κυρίας» απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Χέφελ.  Σιγά σιγά, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με περισσότερο παιχνίδι κέντρου.  Στο 39’, ο Ζοάο Βίκτορ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Χαραλάμπους και οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν. Στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με Καταλά και Ακοράν. Η Ανόρθωση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε με 9 παίκτες, λόγω απευθείας κόκκινης του Γκιγιέρμε Σάντος για κτύπημα στον Ακοράν εκτός φάσης.

Η επανάληψη άρχισε με τον Γιαννούλη να καλύπτει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η ΑΕΚ έχασε καλή ευκαιρία στο 49’, με σουτ του Ορτίθ που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Στο 58’, η Ανόρθωση «απείλησε» με κεφαλιά του Ερέρο από κόρνερ του Μίτροβιτς. Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ είχε ευκαιρία με κεφαλιά στο δοκάρι του Φλοριάν από σέντρα του Χέφελ. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και έχανε συνεχώς ευκαιρίες, όμως η Ανόρθωση  με την πάροδο του χρόνου. Στο 79’, ήταν η σειρά του Μπόλιεβιτς να χάσει σπουδαία ευκαιρία, όταν το σουτ του αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Καλντερόν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ανόρθωση έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με Σιβού κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 85’, η ΑΕΚ πέτυχε το «χρυσό» γκολ, όπως αποδείχτηκε με πλασέ του Χαραλαμπίδη από ασίστ του Φλοριάν. Στον εναπομείναντα χρόνο δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο και η ΑΕΚ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, όπως αποδείχτηκε.

Ενδεκάδες:

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Καταλά, Μοϊσόφ, Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς, Χέφελ, Τομάς, Ακοράν, Τέτε, Φλοριάν

Ανόρθωση: Παπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Καλντερόν, Ερέρο, Σάντος, Βίκτορ, Σεχού, Μίτροβιτς, Ολιβέιρα, Ράγιος, Καμπρέρα

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση