ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο... εγωιστής Ιδιακέθ

Αναλύοντας με περισσότερη ηρεμία το χθεσινό ντέρμπι στην «Αρένα», το μυστικό επιτυχίας των θριαμβευτών ήταν ο... εγωισμός του Ιμανόλ Ιδιακέθ. Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε προτεραιότητα στο τι μπορεί να κάνει καλά η ομάδα του, παρά στο να καταστρέψει το τι μπορεί να αποδώσει ο αντίπαλος και δικαιώθηκε έστω και σε χρόνους καθυστερήσεων. Τρία ήταν τα σημεία εκείνα που κατά την άποψη του υποφαινόμενου έγυραν την πλάστιγγα υπέρ των «κιτρινοπράσινων», βάζοντάς τους ξανά στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Παρά το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ποιοτικούς ακραίους επιθετικούς, οι εντολές προς Ορτίθ και Γκαρίδο ήταν να προωθούνται όσο το δυνατόν περισσότερο στα αντίπαλα τετράγωνα. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης που οι δύο Ισπανοί ήταν επιφυλακτικοί, πραγματοποιώντας αναγνώριση του αντίπαλου, η ΑΕΚ δεν είχε τα ανάλογα στηρίγματα στο αντίπαλο μισό, αλλά όλα άλλαξαν μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και την πρώτη υποψία φάσης στην εστία του Βάντερμαν. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Μπαράλ δεν είε επιστροφές και ο Γιαννιώτας δεν είχε καθαρό μυαλό, οι ακραίοι αμυντικοί της ΑΕΚ κυριάρχησαν.

Στη μεσαία γραμμή ο Ιδιακέθ παρέταξε έναν περισσότερο ποδοσφαιριστή από τον αντίπαλο και από πολύ νωρίς πήρε τη νευραλγική γραμμή. Το ποσοστό κατοχής της μπάλας φλέρταρε ακόμα και με το 60%, την ίδια ώρα που ο δαιμόνιος Εβέλ συστήθηκε για τα καλά στο Κυπριακό κοινό πραγματοποιώντας μια μεστή εμφάνιση και θυμίζοντας τον Τομάς. Ιδιαίτερα μετά την είσοδο του τελευταίου σε συνδυασμό με αντίστοιχα την αλλαγή Μπερτόλιο-Εμπεσίλιο, η ΑΕΚ έριξε τον αντίπαλο στα σχοινιά και ανανέωνε με σχετική άνεση τις επιθετικές της προσπάθειες.

Τρίτο και καταλυτικό στοιχείο ήταν τα αντανακλαστικά του Ιμανόλ Ιδιακέθ ο οποίος δεν έμεινε απαθής σε όσα εξελίσσονταν εντός αγωνιστικού χώρου. Έριξε στη μάχη τον σκόρερ του πρώτου γκολ της ΑΕΚ και γενικότερα τόλμησε να κάνει αλλαγή σε σχηματισμούς, την ίδια ώρα που ο αντίπαλος τεχνικός απλά έκανε φρεσκάρισμα της ομάδας του. Ο Ισπανός τεχνικός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο σπουδαίο τρίποντο των «κιτρινοπράσινων» θυμίζοντας την εξέλιξη του αντίστοιχου αγώνα με την ΑΕΛ κατά τον πρώτο γύρο.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΚ: Take my money!

ΑΕΚ: Take my money!

Ποιο βάθος; Ο Τόνγκια μετατράπηκε σε παίκτη της διαφοράς!
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΑΕΚ
X
X