ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Την πήραν τα χρονάκια

Ένα αριθμητικό δεδομένο που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως και αφορά την ΑΕΚ κοινοποίησε η στατιστική υπηρεσία CIES Football Agency, μελετώντας το αγωνιστικό δείγμα των τελευταίων έξι μηνών. Σύμφωνα με την έρευνα, η ομάδα της Λάρνακας αποτελεί την δεύτερη πιο γερασμένη ομάδα στην Ευρώπη, πίσω από την Ιταλική Κίεβο.

Από τη μια το γεγονός αυτό αποτελεί απόρροια της διαδικασίας ανανέωσης των συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των τριάντα ετών το καλοκαίρι, όπως για παράδειγμα ο Χόρχε Λαρένα. Από τη μια η προσφορά και η εμπειρία του Ισπανού μέσου ήταν ένα στοιχείο που βοήθησε πολύ την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχει κι αυτό το τίμημά του.

Οι «κιτρινοπράσινοι» δέχθηκαν γκολ στα τελευταία στάδια των ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και ΑΕΛ εκτός και ενδεχομένως αυτό να μπορεί να αποδωθεί στην έλλειψη φρεσκάδας και δυνάμεων από ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη δύση της καριέρας του. Βέβαια το στοιχείο αυτό έχει εντοπιστεί από τον Χάβι Ρόκα και γι’ αυτό η προσπάθεια ενίσχυσης κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, επικεντρώθηκε σε σαφώς νεαρότερους ποδοσφαιριστές από αυτούς του υφιστάμενου ρόστερ.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση