ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ακραίος αλλά γκολτζής

Ο δεξιοπόδαρος ακραίος επιθετικός Acorán Barrera αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, με τον Χάβι Ρόκα να επιλέγει έναν ακόμη συμπατριώτη του για να στελεχώσει το ρόστερ των δευτεραθλητών. Ο 33χρονος Ισπανός θα παίξει ποδόσφαιρο για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του, με ότι αυτό συνεπάγεται, αφήνοντας για τα μάτια της ΑΕΚ την επί 6 χρόνια ομάδα του, Ponferradina, με την οποίαν αγωνίστηκε τόσο στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν, όσο και στη Σεγκούντα Β.

Ο Barrera θα αποτελέσει τον πέμπτο ακραίο επιθετικό στο ρόστερ των «κιτρινοπράσινων», γεγονός το οποίο ξενίζει με μια πρώτη σκέψη. Εκεί που την περσινή περίοδο η ΑΕΚ είχε για τα άκρα της επίθεσης τους Εγγλέζου, Τέτε και Μοντέιρο, ο Πορτογάλος αποχώρησε για να πάρουν τη θέση τους άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι Τρισκόφσκι, Χαραλαμπίδης και φυσικά ο Barrera. Βάση των στατιστικών του Ισπανού, ένα στοιχείο το οποίο ίσως δεν έχουν τουλάχιστον οι δύο πρώτοι, είναι η ευχέρεια στο σκοράρισμα μιας και τα τελευταία εφτά χρόνια έχει σημαδέψει τα αντίπαλα δίκτυα 43 φορές. Με μέσο όρο κάτι περισσότερο από 6 γκολ ανά χρονιά, αναμφίβολα ο δεξιοπόδαρος ακραίος επιθετικός αποτελεί μια παραγωγική λύση.

Από την άλλη πλευρά, όσα είναι τα γκολ του είναι και οι κάρτες που δέχθηκε. Ιδιαίτερα τη διετία 2011-2012 αντίκρισε την κίτρινη κάρτα 10 φορές. Απόγειο της καριέρας του χαρακτηρίζεται το καλοκαίρι του 2013, περίοδο κατά την οποίαν σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com, η ποδοσφαιρική του αξία έφτασε τα 700 χιλιάδες ευρώ, έναντι 400 που αποτιμάται σήμερα.

Την περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Barrera συμπλήρωσε 39 συμμετοχές με τη φανέλα της Ponferradina σκοράροντας 3 φορές, με την ομάδα του να οδηγείται στην απευθείας διαβάθμιση από τη Σεγκούντα Ντιβιζιόν στη Σεγκούντα Β.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση