ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρωτιά και ο μεγάλος στόχος!

Μετά από την πρόκριση όλων των ομάδων μας και μάλιστα με 11 νίκες στους 12 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι στιγμή στην Ευρώπη, η χώρα μας έχει καταφέρει να πετύχει μια πολύ θετική συγκομιδή βαθμών. Ουσιαστικά τη δεδομένη στιγμή η Κύπρος μετρά 2.875 βαθμούς στις φετινές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι η πρώτη σε βαθμούς με μια διαφορά των 0.275 βαθμών από το Ισραήλ και τη Δανία που είναι δεύτερες στη σχετική λίστα.

Αυτό τη δεδομένη στιγμή δεν λέει και πολλά, παρά μόνο ότι έχουν μπει βάσεις για μια πολύ καλή Ευρωπαϊκή χρονιά. Ουσιαστικά φέτος η Κύπρος ξεκίνησε από την 24η θέση στην κατάταξη των χωρών στη λίστα της ΟΥΕΦΑ και μέχρι στιγμής έχουμε ανέβει 3 θέσεις. Συνολικά μετράμε 17.425 βαθμούς και στόχος είναι αυτοί να αυξηθούν κατά πολύ.

Πίσω από εμάς βρίσκεται το Αζερμπαϊτζάν με 17.000 βαθμούς (με 2 από τις 4 ομάδες να συνεχίζουν) ενώ η Λευκορωσία είναι στην 23η θέση με 16.875 βαθμούς (με 2 από τις 4 ομάδες να συνεχίζουν και η Βουλγαρία 24η με 16.625 (με 2 από τις 4 ομάδες να συνεχίζουν). Πιο μπροστά στη σχετική λίστα είναι η Ρουμανία με 17.850 βαθμούς (με 5 ομάδες να συνεχίζουν), το Ισραήλ με 18.625 (με 3 από τις 4 ομάδες να συνεχίζουν) και Πολωνία με 19.125 (με 3 από τις 4 ομάδες να συνεχίζουν).

Όλα αυτά είναι θετικά για την Ευρωπαϊκή μας πορεία μέχρι στιγμής (μιας και πολλές χώρες έχουν χάσει αρκετές ομάδες) όμως ο μεγάλος στόχος είναι ένας και απαιτεί πολλές υπερβάσεις. Η 17η θέση θα ήταν μια τεράστια επιτυχία για την Κύπρο μας. Η διαφορά μας όμως με την 17η Κροατία είναι 5.200 βαθμοί και ο δρόμος για να την φτάσουμε τεράστιος. Όμως τι θα κερδίσουμε τη 17η θέση (για την περίοδο 2019-20, μιας και τότε είναι που θα μετρήσει η φετινή βαθμολογία); Ουσιαστικά η 17η θέση βοηθά τον πρωταθλητή, μιας και θα ξεκινά από τον β’ προκριματικό γύρου του Champions League (σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ θα είναι λες και μιλάμε για γ’ προκριματικό στο σήμερα) και ο κυπελλούχος από τον γ’ προκριματικό του Europa League, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος από τον β’ προκριματικό του Europa League. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, όμως ο μεγάλος στόχος είναι εκεί. Το αν θα τα καταφέρουμε είναι κάτι που θα το μάθουμε στην πορεία με την ευχή πάντως όλων μας να είναι πως όντως θα πιάσουμε το μεγάλο και δύσκολο αυτό στόχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Πάφος: Κιχ!!!

Πάφος: Κιχ!!!

Το αριστούργημα του Τάνκοβιτς υπενθυμίζει ότι και οι μονάδες καθορίζουν τις εξελίξεις
Χρήστος Ζαβός
 |  ΠΑΦΟΣ F.C.