ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μέχρι τώρα, πρώτοι

Η ποδοσφαιρική Κύπρος μπήκε φουριόζα φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στην υπερπήδηση… χαμηλών εμποδίων αποδείχθηκε συνεπέστατη. Ήδη φιγουράρει στην πρώτη θέση από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής από όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά αυτό, όσο και να εντυπωσιάζει στο άκουσμα, είναι δευτερευούσης σημασίας. Δε θα συγκριθούμε με την Ισπανία και την Αγγλία για να μας απασχολεί.

Αν κάνουμε τις συγκρίσεις με τις χώρες που έχουν τα ίδια δεδομένα μαζί μας, δυο ομάδες να ξεκινούν στον πρώτο γύρο και δυο στον δεύτερο, φαίνεται πως τα έχουμε πάει αρκετά καλύτερα.

Συγκεκριμένα στην ίδια κατηγορία μαζί μας βρίσκονται οι Λευκορωσία, Σουηδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Δανία, Σκωτία Αζερμπαϊτζάν.

Η Κύπρος έβαλε και τις τέσσερις ομάδες της στον τρίτο προκριματικό με απολογισμό 11 νικών και μιας ισοπαλίας. Ακολουθούν οι Δανοί που επίσης πέρασαν όλες οι ομάδες τους και έκαναν 10 νίκες και δυο ήττες. Με εννιά νίκες ακολουθεί το Ισραήλ που όμως έχασε μια ομάδα, οι Αζέροι έκαναν οκτώ νίκες και έχασαν δυο ομάδες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Νορβηγούς.

Γενικότερα, από όλες τις χώρες στις θέσεις 19-55 που δεν έχουν ομάδα απευθείας στον τρίτο γύρο, μόνο εμείς και οι Δανοί κατάφεραν να δουν και τις τέσσερις ομάδες τους να προκρίνονται.

Θυμίζουμε επίσης πως οι πρώτες εννιά χώρες της κατάταξης θα δουν τις πρώτες ομάδες τους να παίζουν από αυτόν τον γύρο και μετά.

Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά από εδώ και μπρος δεν υπάρχει αντίπαλος για τις ομάδες μας που να τις καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί. Θεωρητικά όλες μπορούν να περάσουν και όλες να αποκλειστούν. Για να δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες δυο εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση