ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η τελευταία ευκαιρία»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM Κύπρου «Κάνε Παιχνίδι». Εκεί αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό σχέδιο του ΠΑΣΠ, τις επόμενες δραστηριότητες του συνδέσμου, αλλά και για το στρατιωτικό πρόβλημα που υπάρχει για τους αθλητές.

Αναλυτικά τι δήλωσε:

Για το νέο ασφαλιστικό σχέδιο του ΠΑΣΠ: «Είναι ένα νέο ασφαλιστικό σχέδιο προς όφελος των ομάδων και των ποδοσφαιριστών. Βάσει των κανονισμών και του ενιαίου συμβολαίου οι ποδοσφαιριστές είναι έτσι και αλλιώς καλυμμένοι. Λόγω των υψηλών ασφαλίστρων, όμως, έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Η προϋπόθεση είναι να συμμετάσχουν όλες οι ομάδες μαζί με τις ακαδημίες τους, για να συμπληρωθεί ο μίνιμουμ αριθμός ασφαλιζόμενων που μας παρέχει η εταιρία. Αρχίζουμε από τα πολύ βασικά, δηλαδή εγχειρήσεις για τους ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε φυσιοθεραπείες ή ιατρικές επισκέψεις. Θεωρώ είναι η τελευταία ευκαιρία. Είτε την αρπάζουμε, είτε όχι. Είμαι αισιόδοξος. Πήραμε την πρωτοβουλία και αν υπάρχει βούληση θα καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε.»

Για την προώθηση αυτού του σχεδίου: «Ήδη έγινε μια πρώτη ενημέρωση για την Β’ Κατηγορία. Θα συνεχίσουμε με τρίτη και τέταρτη στη συνέχεια. Μπορούν να συμμετάσχουν και οι ομάδες του αγροτικού και οι παλαίμαχοι, με την προϋπόθεση να είναι μέλη του ΠΑΣΠ. Στόχος μας είναι να μπει το σχέδιο σε εφαρμογή πριν τον Σεπτέμβριο.»

Για τις δραστηριότητες του ΠΑΣΠ: «Έχουμε αυτό το πρόγραμμα και την ρύθμιση των υπολοίπων θεμάτων. Έχουμε τους διαγωνισμούς για τα καλύτερα γκολ, τις καλύτερες επεμβάσεις κλπ. Θα έχουμε την ψηφοφορία για την καλύτερη 11αδα του κόσμου μέσα στον Αύγουστο. Θα έχουμε την συνεδρίαση της FIFPro, όπου είμαστε μέλη. Θα διεκδικήσουμε την θέση του αντιπροέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών και αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα, εάν επιτευχθεί. Είναι μια χρονιά καινούργια, θα περάσει το νομοσχέδιο για τους χειραγωγημένους αγώνες και θα ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις εξελίξεις. Θέλουμε να γίνουν συναντήσεις με πολιτικούς και υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για τις εργασιακές συνθήκες των μελών μας και για επιμόρφωση των μελών μας. Έχουμε και το σεμινάριο επιμόρφωσης των ποδοσφαιριστών μας με 50 μέλη σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα. Έχουμε και το FIFPro Online όπου έχουμε πέρα των 1000 ποδοσφαιριστών για αποκτηση πτυχίου και εμπειριών. Έχουμε πολύ δουλειά.»

Για την μη πραγματοποίηση του τουρνουά ποδοσφαίρου στην παραλία: «Το τουρνουά ποδοσφαίρου στην παραλία δεν έγινε λόγω έλλειψης χορηγών και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε. Μας στεναχώρησε αφάνταστα αυτή η εξέλιξη. Ήταν εξαιρετικό το τουρνουά. Δεν μπορούμε μόνοι μας. Είμαστε καθαροί και τίμιοι και μακριά από τα παιχνίδια και το μονοπώλιο κάποιων. Τον Αύγουστο θα ανακοινώσουμε νέες συμφωνίες με χορηγούς. Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται για το καλό του αθλητισμού.»

Για την αλλαγή στην δεύτερη κατηγορία αλλά και το στρατιωτικό: «Οφείλω να πιστώσω την ομοσπονδία για τις αλλαγές αυτές. Αύριο έχουμε μια συνάντηση για τις μεταγραφές-εγγραφές ανηλίκων, όπου θα αλλάξουν κάποια πράγματα. Είναι μια σωστή κίνηση αυτή και θα δείτε και άλλα πράγματα στο μέλλον. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό που δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε είναι το στρατιωτικό. Κάποιοι, όμως, είναι αντίθετοι στα σχέδια μας διότι δεν τους αρέσει να δουλεύουν. Δυστυχώς, είμαστε στο 2017, αλλά κάποιοι έχουν μυαλά 1994 και θέλουν να διαλύσουν τα πάντα. Δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά όλους τους αθλητές. Κάποιοι το έκαναν αυτό ετσιθελικά. Θεωρώ μεγάλη τιμή που αγωνίστηκα στην πρώτη Εθνική Ενόπλων, αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτό το θέμα.»

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση