ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Η Λεμεσός έχει ανάγκη το νέο γήπεδο»

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Pressing» του συνάδελφου Ανδρέα Βιολάρη και για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που ανάφερε παρατυπίες στο θέμα του ΑΕΚ Αρένα και του νέου γηπέδου Λεμεσού.

Αναλυτικά:

Για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το γήπεδο Λεμεσού:

«Δεν είναι κάτι το οποίο καθυστερεί, οι εκθέσεις του Γ.Ε πρέπει να είναι βοηθητικές και όχι αποτρεπτικές. Για να γίνει το γήπεδο πρέπει να περάσουν κάποια στάδια είχαμε κάποιες καθυστερήσεις στα προηγούμενα στάδια αλλά έγιναν πολλά βήματα για να βάλουμε μπουλντόζες. Στις διάφορες παρατηρήσεις του Γ.Ε αναφέρουμε ότι η πολιτεία θα ακολουθήσει τις νενομισμένες διαδικασίες. Εφόσον η πολιτεία θα ακολουθήσει την σωστή διαδικασία θα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί η πολιτεία χρηματοδοτεί το έργο. Είμαστε σε συνεννόηση μαζί με την Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού και εκτιμούμε ότι θα δεχθεί τις εισηγήσεις μας. Η Λεμεσός έχει ανάγκη νέο γήπεδο, τα σωματεία που αγωνίζονται στην Λεμεσό δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κατασκευάσουν το έργο. Το έργο θα βοηθήσει και ευρύτερα την κοινωνία αφού θα γίνονται και άλλες δραστηριότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε την έγκριση της Ε.Ε».

Για το αν απαγορεύεται η ευνοϊκή μεταχείριση σε κάποια σωματεία:

«Δεν απαγορεύετε η ευνοϊκή μεταχείριση σε κάποια σωματεία ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει να το εγκρίνει η Ε.Ε»

Για το στάδιο που βρίσκεται η έγκριση για την χορηγία:

«Έχει βγει η άδεια οικοδομής, έχει αποφασιστεί να την πληρώσει ο οργανισμός, έχουν δοθεί οι απαντήσεις στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού και περιμένουμε να δούμε αν θα χρειαστούν άλλες διευκρινίσεις».

Για το πρόβλημα που ίσως προκύπτει από την ευνοϊκή μεταχείριση:

«Ο ανταγωνισμός στον οποίο πρέπει να δείξουμε ότι δεν θα πλήξουμε είναι κυρίως στις Ευρωπαϊκές ομάδες. Θεωρώ ότι είναι δικαιολογημένο το αίτημα και θα πάρουμε θετική απάντηση. Δεν σημαίνει ότι τα άλλα σωματεία δεν θα πάρουν κάποια ποσά».

Για την ΑΕΚ Αρένα:

«Είναι πάντα βοηθητικός ο Γ.Ε, θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι επειδή πολλές φορές για κάποια θέματα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Υπάρχει μια νομοθεσία που λέει ότι για να χρηματοδοτήσει η πολιτεία έργο πάνω του 50 τοις εκατό πρέπει να ισχύουν ορισμένα πράγματα. Θα έπρεπε η ΑΕΚ Αρένα να ακολουθήσει διαδικασίες μέσω του δημόσιου τομέα για να της δοθεί χορηγία . Η ΑΕΚ ήθελε να επισπεύσει τις διαδικασίες και προχώρησε με τον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο δώσαμε 300 χιλιάδες αντί 4.5 εκατομμύρια που ήταν το 50 τοις εκατό του έργου. Η διαφοροποίηση είναι εδώ ότι εμείς δεν βλέπουμε στον κλειστό τεχνοκρατικό κουτί που τα βλέπει η υπηρεσία του Γ.Ε».

Για το πόσο θα κοστίσει το νέο γήπεδο Λεμεσού:

«Το τελικό ποσό είναι 28.2 περίπου, στην αρχή υπολόγιζαν 15. Ο λόγος είναι απλός, η αρχική εκτίμηση έγινε με κάποια σχέδια που δεν μπορούσαν να μπουν καν σε προσφορά γιατί θα μας κορόιδευαν. Όταν έγινε σοβαρή πρόκυψε αυτό το ποσό».

Για τους παχουλούς μισθούς που έχουν κάποιοι στον ΚΟΑ:

«Ξέρετε, επειδή κάποτε ο οργανισμός είχε μεγάλο προϋπολογισμό το ποσοστό της μισθοδοσίας ήταν λογικό. Πέφτοντας ο προϋπολογισμός οι μισθοί δεν μπορούσαν να πέσου. Γι’ αυτό παρουσιάζεται η δυσαναλογία αυτή. Έχουν γίνει αποκοπές αλλά αντιλαμβάνεστε ότι είναι άνθρωποι που είναι χρόνια στον οργανισμό».

Για τις ενέργειες που γίνονται για να μην χειραγωγούνται οι αγώνες:

«Πρέπει να πούμε ότι τελευταίως έχουμε υπογράψει ως κράτος σύμβαση κατά της χειραγώγησης αθλητικών δραστηριοτήτων. Το υπουργείο δικαιοσύνης έφερε ένα δικό του νομοσχέδιο για να μπουν διαδικασίες προκειμένου να μπορεί η πολιτεία να έχει περισσότερο έλεγχο. Όλα τα στημένα πρέπει να ελέγχονται για να ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν χειραγωγημένοι σε κανένα άθλημα. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε δώσει ποσό στην καλαθόσφαιρα για να μπορεί να ακολουθήσει την σωστή διαδικασία για να καταλαβαίνει πότε ένας αγώνας είναι χειραγωγημένος».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση