ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακοίνωση για τα επεισόδια

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα έγιναν χθες στο ΓΣΠ στον τελικό κυπέλλου αλλά και στις ζημιές σε σύνδεσμο φιλάθλων της Ομόνοιας.

Αναλυτικά:

«Αυξημένα ήταν τα μέτρα της Αστυνομίας, σε Λευκωσία και Λεμεσό χθες, λόγω της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Κύπρου στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων του ΑΠΟΕΛ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Περισσότερα από 400 μέλη της Αστυνομίας, συμμετείχαν στην επιχείρηση, που πέραν της αστυνόμευσης του σταδίου διεξαγωγής του αγώνα, περιελάμβανε περιπολίες τόσο στη Λευκωσία, όσο και στη Λεμεσό, αλλά και αστυνόμευση συγκεκριμένων σημείων και υποστατικών, στις δύο πόλεις.

Στο στάδιο ΓΣΠ, πριν την έναρξη του αγώνα, εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο, από επιτηρητές του γηπέδου, έξω από τη βόρεια κερκίδα, ένα μεγάλο τύμπανο, στο εσωτερικό του οποίου είχαν τοποθετηθεί, δέκα χάρτινες κροτίδες και δέκα καπνογόνα. Επίσης, σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε 22χρονο κάτοικο Λευκωσίας, κατά την είσοδό του στη νότια κερκίδα του σταδίου, εντοπίστηκε στην κατοχή του, ένα καπνογόνο. Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Στροβόλου, όπου ανακρίθηκε. Σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο αφού τον έκρινε ένοχο, του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους €500, ενώ εναντίον του, εξέδωσε επίσης, διάταγμα αποκλεισμού από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ομάδας του, για περίοδο έξι μηνών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προκλήθηκαν μικροεπεισόδια, στην νότια κερκίδα, τα οποία καταστάληκαν μετά από παρέμβαση αντιοχλαγωγικών ομάδων της ΜΜΑΔ. Κατά την επέμβαση των αντιοχλαγωγικών ομάδων, έγινε περιορισμένη χρήση σπρέι πιπεριού.

Μετά τη λήξη του αγώνα, λήφθηκε καταγγελία στην Αστυνομία από 68χρονο κάτοικο Λευκωσίας, ότι γύρω στις 8.45μ.μ. χθες, ομάδα μοτοσικλετιστών που έφεραν διακριτικά της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, προκάλεσαν ζημιά στο αυτοκίνητό του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στον Στρόβολο.

Λίγο αργότερα, στις 9.30μ.μ., λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για επεισόδια έξω από το οίκημα φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στη Λακατάμεια. Στη σκηνή έφθασαν αμέσως δυνάμεις της Αστυνομίας και από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία γύρω στις 9.30μ.μ., ομάδα μοτοσικλετιστών που έφεραν διακριτικά της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, περνώντας από οίκημα φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στη Λακατάμεια, έριξαν κροτίδες, φωτοβολίδες και βόμβες τύπου μολότοφ, εναντίον του οικήματος. Από την επίθεση, προκλήθηκε ζημιά σε παράθυρο του υποστατικού. Από τις έρευνες που ακολούθησαν, παραλήφθηκαν από την Αστυνομία, ως τεκμήρια δύο πυροσβεστήρες. Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Στη Λεμεσό, τη λήξη του αγώνα, ακολούθησαν πανηγυρισμοί των οπαδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, με επίκεντρο τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου, χωρίς να υπάρξουν οποιαδήποτε επεισόδια».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X