ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρουσίαση στο προεδρικό(pics)

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ζωής του τόπου, αλλά και σύσσωμου του αθλητικού και ποδοσφαιρικού κόσμου, παρουσιάστηκε επισήμως το βράδυ της Δευτέρας (15/5), ο Φιλανθρωπικός - Εθελοντικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών με την επωνυμία «Γκολ στη Ζωή».

Η μεγάλη εκδήλωση έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και την τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη κυβερνητικών οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη, οι πρόεδροι και προπονητές των ομάδων μας καθώς επίσης πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές εν ενεργεία και παλαίμαχοι. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών που στηρίζουν τον Οργανισμό ενώ τη βραδιά ομόρφυνε με την παρουσία της η μασκότ του «Γκολ στη Ζωή».

To «Γκολ στη Ζωή» ιδρύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της ανθρώπινης πλευράς του ποδοσφαίρου και των ποδοσφαιριστών, Κύπριων και ξένων, εν ενεργεία και παλαίμαχων. Ιδρυτικά μέλη είναι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν ομάδες όλων των επαρχιών της ελεύθερη Κύπρου και σχεδόν όλες τις ομάδες Α’ Κατηγορίας.

Το πρώτο γκολ ο ΠτΔ
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το τελετουργικό όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έβαλε το πρώτο «Γκολ» στη Ζωή σκοράροντας με σουτ σε μία μικρή εστία αντιμέτωπος με την πανέμορφη Μασκότ του Οργανισμού. Προς έκπληξη των παρευρισκόμενων ντυμένος Μασκότ ήτανε ο τερματοφύλακας Αντώνης Γιωργαλλίδης.

Όμορφη στιγμή επίσης ήτανε φυσικά και η ερμηνεία του κ. Άριστο Μοσχοβάκη ο οποίος τραγούδησε το καινούργιο του τραγούδι συνοδευόμενος με μία χορωδία από άτομα υποστηρίζοντας το τραγούδι στην νοηματική.

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Γιασεμάκης Γιασεμή, Αντώνης Γιωργαλλίδης, Άγγελος Ευθυμίου, Γιώργος Εφραίμ,  Κρίστης Θεοφίλου, Γιάννος Ιωάννου, Τάσος Κίσσας, Γιώργος Κολοκούδιας, Σίμος Κρασσάς, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Μάριος Νικολάου,  Πανίκος Ξιούρουππας, Γιώργος Οικονομίδης, Γιάννος Οκκάς, Κωνσταντίνος Παναγή, Κούλλης Παύλου, Πάμπος Πίττας, Βαλεντίνος Σιέλης, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Ηλίας Χαραλάμπους, Δημήτρης Χριστοφή.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Πρόεδρος

Πανίκος Ξιούρουππας

Αντιπρόεδρος

Νεκτάριος Αλεξάνδρου

Γραμματέας

Γιώργος Εφραίμ

Οργανωτικός Γραμματέας

Κούλλης Παύλου

Ταμίας

Αντώνης Γιωργαλλίδης

Βοηθός Ταμίας

Κρίστης Θεοφίλου

Μέλος

Τάσος Κίσσας

Μέλος

Κωνσταντίνος Μακρίδης

Μέλος

Κωνσταντίνος Παναγή

Μέλος

Ηλίας Χαραλάμπους

Μέλος

 

Στήριξη από UEFA
To «Γκολ στη Ζωή» έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη της UEFA, μέσω του UEFA Foundation for Children, στελέχη του οποίου βρέθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο, συζητώντας τρόπους ενίσχυσης και χρηματοδότησης των προγραμμάτων του Οργανισμού των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα τη Δευτέρα (15/5) το UEFA Foundation for Children ανακοίνωσε και επίσημα τη στήριξή του προς το «Γκολ στη Ζωή».

Στόχος του «Γκολ στη Ζωή» είναι να ενισχύσει ευάλωτες ομάδες της Κυπριακής κοινωνίας, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα πως οι ποδοσφαιριστές είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι για δράση ωφέλιμη και εποικοδομητική.

«Μια ανταπόδοση στην κοινωνία»
«Αξιοποιούμε τη δυναμική που έχουμε ως ποδοσφαιριστές, ως άτομα με επιρροή, στοχεύοντας μέσω της δράσης μας, να επηρεάσουμε θετικά τα στρώματα της κοινωνίας, να ενδυναμώσουμε ποικιλότροπα άτομα που χρήζουν ανάγκης, αλλά και να στείλουμε σημαντικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις» τόνισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας των ποδοσφαιριστών, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. «Είναι και ένας τρόπος να ανταποδώσουμε στους φιλάθλους και την κοινωνία  γενικότερα, όσο είναι δυνατόν, τα οφέλη που αποκομίσαμε και αποκομίζουμε από το ποδόσφαιρο» πρόσθεσε.

Κύριοι πόροι του «Γκολ στη Ζωή» είναι οι χορηγίες, τα έσοδα από εκδηλώσεις και δράσεις, οι συνδρομές των μελών του, που μπορούν να είναι (εν ενεργεία ή παλαίμαχοι) ποδοσφαιριστές, φυσικά πρόσωπα, εταιρείες ή ακόμα και οργανισμοί αλλά και οι εισφορές.

Οι Μεγάλοι Χορηγοί του «Γκολ στη Ζωή» είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Εταιρία Πετρολίνα και η Τράπεζα Κύπρου ενώ επίσημος χορηγός είναι οι Υπεραγορές Αλφαμέγα. Χρυσοί Χορηγοί είναι ο η AJK Wealth Management, o Όμιλος Χαράλαμπος Πηλακούτας, η Κ. Τρεππίδης & Σία Λτδ, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οι Φούρνοι Ζορπάς, ο Όμιλος Εταιριών Συμεωνίδη και Όμιλος Φώτος Φωτιάδης.

Οι πρώτες δράσεις
Για το υπόλοιπο του 2017 το «Γκολ στη Ζωή έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις που θα κορυφωθούν με τη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού All Star Game/ Fan Day, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Άξιο αναφοράς ήταν η ανακοίνωση του προγράμματος με το οποίο το «Γκολ στη Ζωή» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα στηρίξει τα σχολεία της Κύπρου ξεκινώντας από τη σχολική χρονιά 2017-18 .Συγκεκριμένα:

  • Θα στηρίξει τις σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης της Μέσης Εκπαίδευσης
  • Θα παραχωρήσει χορηγία σε επίλεκτο μαθητή του οποίου η επιλογή θα γίνεται πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
  • Θα συμμετέχει σε δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα "πρόληψη της βίας και παραβατικότητας στον αθλητισμό"
  • Οι ποδοσφαιριστές θα παρέχουν συναισθηματική στήριξη σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

Παράλληλα ένας από τους άμεσους στόχους είναι η στήριξη της Παιδογκολογικής και Παιδιατρικής πτέρυγας του Μακάριου Νοσοκομείου με οικονομική στήριξη και όχι μόνο των παιδιών που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Γκολ στη Ζωή» στο www.goalstizoi.com.cy και στο www.facebook.com/goalstizoi

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X