ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αυτοί που “στηρίζουν” το ποδόσφαιρο μας γύρισαν την πλάτη»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου μίλησε ο πρόεδρος τους Παγκύπριου Σύνδεσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), Σπύρος Νεοφυτίδης καθώς απόψε θα πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις βραβεύσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Κύπρο

Αναλυτικά:

Για την αποψινή εκδήλωση: «Απόψε είναι η βραδιά των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Κύπρο. Θα αναδείξουμε και θα βραβεύσουμε τους ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν ως κορυφαίοι από τους αντιπάλους τους. Θα υπάρχουν και βραβεύσεις για τα καλύτερα τέρματα, τον πρώτο σκόρερ (που θα κάνουμε υπομονή μιας και δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα), τα χρυσά γάντια (επίσης πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα) και αρκετά ακόμη. Το σύστημα ψηφοφορίας είναι αντίστοιχο με το Ballon d'Or και έτσι δεν τίθεται θέμα αμφιβολίας για το αν η ψηφοφορία είναι έγκυρη ή επηρεασμένη».

Για τη διαδικασία ανάδειξης των κορυφαίων: «Έχουν διανεμηθεί σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Α’ κατηγορίας και θα καταγράψουν τους 11 ποδοσφαιριστές που θεωρούν ως τους καλύτερους της σεζόν. Το καλό είναι πως δεν μπορούν να ψηφίσουν παίκτες από την ομάδα τους. Ο συναγωνισμός ήταν τεράστιος. Οι επιλογές δεν ήταν λανθασμένες. Σίγουρα θα μπορούσαν να μπουν και άλλοι ποδοσφαιριστές στην καλύτερη ενδεκάδα, όμως αυτοί που μπήκαν δίκαια μπήκαν».

Ποιος έχει το προβάδισμα στα χρυσά γάντια: «Τα χρυσά γάντια είναι ο τερματοφύλακας που θα κρατήσει το μηδέν παθητικό περισσότερες φορές. Οι τρεις τερματοφύλακες είναι μέσα στην κορυφαία πεντάδα των τερματοφυλάκων μαζί με Βεσελόφσκι και Γιωργαλλίδη. Ο Βάτερμαν έχει ένα μεγάλο προτέρημα με τα πόδια, ο Βάλε έχει προτέρημα τα τετ α τετ, ενώ ο Ρομό τις εξόδους. Αν αναλογιστούμε πως ο Βάτερμαν προηγείται με 16 clean sheets και οι άλλοι δυο είναι με 15, τότε ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος».

Για το Ballon d'Or: «Είναι η άποψη των ποδοσφαιριστών. Ο Ράμος πήρε ένα Champions League μόνος του, δεν αξίζει να βρεθεί στην ενδεκάδα; Το θετικό στην Κύπρο είναι πως έχουμε πολλούς ξένους και Κύπριους και έτσι οι απόψεις είναι συγκεράζονται. Πέρσι βρήκαμε 10 από τους 11 κορυφαίους του κόσμου».

Για τον τελικό του Champions League: «Τι να απαντήσεις; Back to back για την Ρεάλ; Νομίζω πως θα τους γελάσει όμως ο Μπουφόν και θα πάρει και αυτό τον τίτλο. Το γεγονός πως έμεινε στην ομάδα του ακόμη και όταν αυτή έπεσε κατηγορίες, αυτό δείχνει πολλά. Είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες τους κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητίσει την αξία του Μπουφόν».

Για το Beach Soccer: «Δεν θα δούμε μπάλα στην άμμο φέτος, καθώς δεν μπορούμε να σηκώσουμε τέτοιο βάρος. Οι προηγούμενες διοργανώσεις ήταν εξαιρετικές όμως όταν οι χορηγοί και αυτοί που «στηρίζουν» το ποδόσφαιρο σου γυρνάνε την πλάτη, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Ψάξαμε τους χορηγούς, ακόμη και για δημιουργία αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, όμως δεν τα καταφέραμε και γι’ αυτό δεν θα ρισκάρουμε μια διοργάνωση κατώτερη από αυτά που είχαμε και που ξέρουμε».

 

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X