ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επικύρωση για Κουτσοκούμνη, τέλος για Λευκαρίτη

Αρχίζουν σήμερα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας οι εργασίες του 41ου Ετήσιου Κογκρέσου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου UEFA.

Στο Κογκρέσο θα συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο, με έμφαση στον τρόπο λειτουργίας και διακυβέρνησης της UEFA. Προς τον σκοπό αυτό θα τεθούν πρός ψήφιση καταστατικές αλλαγές που αφορούν τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων, θα τεθεί προς ψήφιση άρθρο που θα θέτει όριο στις θητείες που θα μπορεί να υπηρετήσει κάποιος την UEFA, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου. Το όριο αυτό δεν θα ξεπερνά τις τρεις τετραετείς θητείες (σύνολο 12 χρόνια).

Το Κογκρέσο είναι εκλογικό για τις θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA με δώδεκα υποψήφιους για οκτώ θέσεις.

Επίσης, σήμερα θα θα επικυρωθεί η εκλογή των τεσσάρων εκπροσώπων της UEFA στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA. Μεταξύ αυτών είναι και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης ο οποίος πλέον θα συμμετάσχει στο ανώτατο σώμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Την ΚΟΠ στο Κογκρέσο εκπροσωπούν, πέραν του κ. Κουτσοκούμνη, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Κούμας και ο Γενικός Γραμματέας Φοίβος Βάκη.

Το Κογκρέσο της UEFA στο Ελσίνκι σηματοδοτεί το τέλος εποχής από τα διοικητικά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Μάριο Λευκαρίτη.

Ο κ. Λευκαρίτης δεν έχει υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και έτσι, μετά από 21 χρόνια, αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο κ. Λευκαρίτης εκλέγηκε για πρώτη φορά στην UEFA το 1996 και από τότε, εκλέγηκε στο ανώτατο σώμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου άλλες τέσσερις φορές, το 2000, το 2004, το 2009 και το 2013, φτάνοντας μέχρι τη θέση του Αντιπροέδρου.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση