ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα φάνε Christmas Cake

Παλαιότερα σε άρθρο μας γράφαμε για την ιδιαίτερη «αγάπη» του λαού μας για τους προπονητές των ομάδων τους. Συγκεκριμένα αναφέραμε στο πόσο συχνά αρέσκονται στο να σκαρτάρουν προπονητές από την μια μέρα στην άλλη. Μάλιστα είμαστε τόσο αντιφατικοί που την μια μέρα είναι Θεός και την άλλη αχάπαρος.

Στην 1η Οκτωβρίου όταν γράφαμε (δες εδώ:https://goo.gl/bLLAAl) ξανά για τους προπονητές μας είχαμε κάνει αναφορά σε κάποια φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλη. Συγκεκριμένα κάναμε αναφορά στο «Εν θα προλάβει την παρέλαση», «Εν θα φάει κρίσμας κέικ», «Εν θα κάμει πάσκα».

Αφού λοιπόν κάναμε τον μίνι απολογισμό μας για το ποιοι πρόλαβαν την παρέλαση θεωρήσαμε σωστό να πράξουμε το ίδιο και για όσους σήμερα θα φάνε «Κρίσμας Κέικ».

Ιμανόλ Ιντίακεθ (ΑΕΚ):

Κάνουμε αρχή με την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος και τον Ισπανό προπονητή της Ιμανόλ Ιντίακεθ. Ο κ.Ιντίακεθ δεν δυσκολεύτηκε και πολύ να προλάβει να φάει το Χριστουγεννιάτικο έδεσμα αφού τα αποτελέσματα και η θέση της ομάδας του συνέβαλαν στο να εκτιμηθεί γρήγορα η προπονητική του αξία. Ο κ. Ιντιάκεθ ήταν προσωπική επιλογή του κ. Ρόκα και τον δικαίωσα. Παρά την λίγη μουρμούρα που πρόκυψε από τις δύο σερί απώλειες βαθμών με Αναγέννηση και Δόξα προβλέπουμε ότι ο κ. Ιντίακεθ δεν θα δυσκολευτεί να φάει και οβελία το Πάσχα.

Πάμπος Χριστοδούλου (ΑΕΛ):

Ότι και να πει κανείς για τον Κύπριο τεχνικό είναι λίγο. Παρέλαβε μια ομάδα που παρέπαιε και την έκανε να διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Ο Πάμπος καταφέρνει και βρίσκει διαμάντια από το εξωτερικό και στήνει ομάδες με ψυχή και κάτι τέτοιο έκανε και στην φετινή ΑΕΛ, είναι απλά «καθηγητής». Όχι μόνο φέτος αλλά και του χρόνου είμαστε βέβαιοι ότι ο Πάμπος θα τρώει μελομακάρονα και κουραμπιέδες από το τιμόνι της ΑΕΛ.

Τόμας Κρίστιανσεν (ΑΠΟΕΛ):

Έχει πετύχει την δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας και κατάφερε να εξαλείψει την όποια μουρμούρα υπήρχε. Έκλεισε τα στόματα ακόμη και στους μεγαλύτερούς του επικριτές πετυχαίνοντας την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ ως πρώτος στους «32» του Europa League. Ο Τόμας Κρίστιανσεν έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ομάδας. Είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω και αν καταφέρει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα θα είναι με διαφορά η καλύτερη χρονιά στην ιστορία των «γαλαζοκιτρίνων». Όσο ηλεκτρικός και αν είναι ο πάγκος του ΑΠΟΕΛ, ειδικά με τον Πρόδρομο Πετρίδη ως πρόεδρο, αν ο κ.Κρίστιανσεν συνεχίσει έτσι θα μείνει για πολλά χρόνια στον Αρχάγγελο.

Σοφρώνης Αυγουστή (Απόλλωνας):

Δεν έχει και πολλά να πούμε για τον Κύπριο τεχνικό. Ο Σοφρώνης Αυγουστή διαδέχτηκε ένα ομολογουμένως επιτυχημένο προπονητή που όμως δεν πρόλαβε το Christmas Cake. Τα κακά αποτελέσματα στοίχισαν στον Πέδρο Εμάνουελ καθώς και η κακή διαχείριση του ρόστερ που του χρεώθηκε. Πλέον ο Σοφρώνης Αυγουστή είναι στο πηδάλιο ως υπηρεσιακός, ωστόσο «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», ίδωμεν.

Τζον Κάρβερ (Ομόνοια):

Όταν γράφαμε τότε για τον Άγγλο τεχνικό η Ομόνοια περνούσε μια μικρή κρίση με κάποια συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ωστόσο βρήκε τις λύσεις, άλλαξε σύστημα η ομάδα βελτιώνεται ενώ η διοίκηση δείχνει να τον πιστεύει και να τον στηρίζει. Παρόλα αυτά σε κάθε στραβή ο κόσμος του ρίχνει τις ευθύνες. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα προλάβει την Ανάσταση αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.

Νίκος Παναγιώτου (Ερμής):

Εξαιρετική δουλειά από τον τεχνικό του Ερμή. Παρά το κακό ξεκίνημα της ομάδας ο Νίκος Παναγιώτου βρήκε τον τρόπο και η ομάδα ανάκαμψε. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε πρόσφατα βρήκε ποδοσφαιριστές διαμάντια μέσα στα σκουπίδια. Φαίνεται να έχει καλή χημεία με τον πρόεδρο της ομάδας και δεν αναμένεται να φύγει πριν το τέλος της χρονιάς.

Στάικος Βεργέτης (Νέα Σαλαμίνα):

Όταν γράφαμε τότε για τον κ.Βεργέτη ήταν πολύ νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα. Τώρα όμως μπορούμε άνετα να πούμε ότι ο Ελλαδίτης τεχνικός αναγέννησε την ομάδα της Σαλαμίνας που κτυπά πλέον με αξιώσεις την 6άδα. Το έργο του κ.Βεργέτη ήταν γνωστό και το επιβεβαίωσε, αν συνεχίσει έτσι δεν πρέπει να φοβάται για την θέση του.

Λιάσος Λουκά (Καρμιώτισσα):

Εξαιρετικό το δείγμα γραφής της φετινής Καρμιώτισσας και του τεχνικού της Λιάσου Λουκά. Είναι από τις πιο καλοδουλεμένες ομάδες του πρωταθλήματος και σπάνια χάνει με κατεβασμένα τα χέρια. Μάλιστα πολλοί παίκτες έγιναν πόλος έλξης για μεγαλύτερες ομάδες και γι’ αυτό μερίδιο ευθύνης έχει ο προπονητής. Ο Λιάσος Λουκά μπορεί να μετατραπεί σε ηγετική φυσιογνωμία στον πάγκο της ομάδας των Πολεμιδιών.

Βάλντας Ιβανάουσκας (Εθνικός Άχνας):

Όταν γράφαμε παλαιότερα για τον Εθνικό τότε στον πάγκο του βρισκόταν ως υπηρεσιακός ο κ.Γιώτης Εγκωμίτης. Τον κ.Εγκωμίτη διαδέχθηκε ο Βάλντας Ιβανάουσκας που άλλαξε την ομάδα προς το καλύτερο και από την τελευταία θέση την έφερε στην 9η τέσσερις μόλις βαθμούς πίσω από την εξάδα. Εξαιρετικό το δείγμα γραφής του κ.Ιβανάουσκας που μπορεί να νιώθει ασφάλεια για την θέση του.

Ρόνι Λέβι (Ανόρθωση):

Ο Αντόνιο Πούτσε είχε προλάβει τελικά την στρατιωτική παρέλαση αλλά δεν πρόλαβε την μαθητική της 28ης Οκτωβρίου και φυσιολογικά θα έλεγε κανείς με την εικόνα της Ανόρθωσης. Ο Ρόνι Λέβι που ανέλαβε τα ηνία παρουσίασε λίγο καλύτερη εικόνα κυρίως όσο αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ωστόσο η κατρακύλα της ομάδας της Αμμοχώστου δείχνει να μην έχει τελειωμό ειδικά αν δεν γίνουν κινήσεις ενίσχυσης. Πάντως ο κ.Λέβι δεν πρέπει να ανησυχεί για την θέση του αφού στην ομάδα του έχουν εμπιστοσύνη ότι μπορεί να αναγεννήσει την Ανόρθωση.

Φρεντερίκ Βάντερμπιστ (Άρης):

Διαδέχθηκε τον Θαλή Θεοδωρίδη που πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας. Παρουσιάζει μια σαφέστατα βελτιωμένη εικόνα αλλά από την ομάδα λείπουν οι βαθμοί. Ο κ.Βάντερμπιστ πέραν του καλού ποδοσφαίρου πρέπει να βρει τρόπους η ομάδα να πάρει βαθμούς. Στον Άρη πιστεύουν στον Βέλγο προπονητή και περιμένουν από αυτόν ακόμη περισσότερη βελτίωση.

Κάρλος Κορμπεράν (Δόξα):

Ο Ισπανός τεχνικός Κάρλος Κορμπεράν διαδέχθηκε ένα ομολογουμένως πολύ καλό προπονητή τον Λούκα Χατζηλούκα που πλήρωσε το κακό ξεκίνημα της Δόξας. Ο κ.Κορμποράν όντως παρουσιάζει μια εξαιρετική εικόνα στα πρώτα του παιχνίδια στην ομάδα αφού απέσπασε ισοπαλία από την ΑΕΚ και παραλίγο και από την Ομόνοια. Είναι νωρίς ακόμη για να κριθεί επομένως δεν μπορούμε να πούμε για την συνέχειά του.

Δημήτρης Δημητρίου (ΑΕΖ):

Ο πάγκος της ΑΕΖ μας επιφύλασσε μια περίεργη περίπτωση αφού ο Νικόλας Μαρτίδης είχε πολύ καλά αποτελέσματα αλλά αποχώρησε για εξωαγωνιστικούς λόγους. Αφού έκανε ένα μικρό διάστημα στον πάγκο ο Αλέξης Γαρπόζης ακολούθως ανάλαβε ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ομάδας Δημήτρης Δημητρίου. Πάντως η ΑΕΖ δεν αποδίδει το ίδιο καλά και κινδυνεύει άμεσα με διαβάθμιση.

Σάββας Πουρσαϊτίδης (Αναγέννηση Δερύνειας):

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης διαδέχθηκε τον Αδάμο Αδάμου στον πάγκο της Αναγέννησης και έβαλε ως στόχο η ομάδα να γλυτώσει την απευθείας διαβάθμιση. Είναι γεγονός ότι η Δερυνειώτικη ομάδα παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο αλλά δεν παίρνει όσους βαθμούς τις αξίζουν. Στο ξεκίνημά του στους πάγκους ο Ελλαδίτης τεχνικός παράγει έργο και δεν κινδυνεύει να απομακρυνθεί.

Αυτή ήταν λοιπόν η ανασκόπηση των προπονητών μας για το έργο που παρήγαγαν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του 2016. Σίγουρα κάποιοι κρατάνε γερά τις θέσεις τους ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται υπό αμφισβήτηση ωστόσο είναι τυχεροί που κάνουν Χριστούγεννα στην Κύπρο. Ακόμη πιο τυχεροί θα είναι αυτοί που θα κάνουν και το Πάσχα.

Εμείς εδώ θα είμαστε να τους κρίνουμε πάντα με καλή διάθεση και χιούμορ.

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους σας.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση