ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα κανάλια σαν… Άτλαντες

Στην περασμένη έκδοση των «Τ» αναφερθήκαμε στο κομμάτι της σημασίας των εσόδων που έχουν οι ομάδες στην Ευρώπη από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, σε σχέση με τους προϋπολογισμούς και σε τελική ανάλυση τις επιδιώξεις τους.

Αυτή τη φορά αγγίζουμε το θέμα για τη σημασία του στο δικό μας ποδόσφαιρο, που όπως θα δούμε είναι ακόμα πιο μεγάλη για τις ομάδες μας. Το σύστημα διαχείρισης που υπάρχει στην τριετία 2016-19, χωρίζεται σε τρία κομμάτια. Το μεγαλύτερο πακέτο το έχει η ΚΟΠ με την ΚΟΠ TV που έχει στις τάξεις της 10 από τις 14 ομάδες πρώτης κατηγορίας. Μετά από σχετική συμφωνία, τους αγώνες των ομάδων αυτών μεταδίδει η Cytavision. Η συνδρομητική πλατφόρμα του ημικρατικού οργανισμού (ΑΤΗΚ), έχει συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες με ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, ενώ Ομόνοια και Απόλλωνας έχουν συμφωνίες με την Primetel.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο για τα κριτήρια της UEFA, κατά μέσο όρο το 35% του συνολικού προϋπολογισμού των ομάδων πρώτης κατηγορίας προέρχεται από τα τηλεοπτικά, ενώ πλέον το αντίστοιχο νούμερο από τις εισπράξεις των εντός έδρας αγώνων φτάνει μόλις στο 20%! Ποσοστά που για τις ομάδες που δεν έχουν πολλή κόσμο αυξάνονται σημαντικά υπέρ των τηλεοπτικών.

Με την πορεία που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια το κυπριακό ποδόσφαιρο, την απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα και την αδυναμία εξεύρεσης δυνατών χορηγών, δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε πως πλέον τα έσοδα από τα τηλεοπτικά είναι που το κρατούν όρθιο και πέραν των μισών ομάδα διατηρούνται σε ανταγωνιστικό επίπεδο σχεδόν αποκλειστικά από αυτά.

Πάλι καλά που υπάρχουν και τα κανάλια δηλαδή και έχουμε ακόμα ποδόσφαιρο…

Δημοσιεύθηκε στις «Τηλεώρες» στις 18/11

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση