ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σημαντικοί κανόνες για γονείς και προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών

Σημαντικά συμπεράσματα για το ρόλο του γονιού στο γήπεδο αλλά και το ρόλο του προπονητή ως παιδαγωγός, προκύπτουν μέσα από τη μελέτη του Επίκουρου Καθηγητή Επιστημών Αθλητισμού του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δρ. Κωνσταντίνου Τσουλούπα. Ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρουσιάζουν τη μελέτη σε προπονητές και γονείς, ξεκινώντας την περασμένη εβδομάδα από το Παραλίμνι και συνεχίζοντας το επόμενο διάστημα σε όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Παραλιμνίου ενώπιον γονιών και προπονητών, τρεις είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός πετυχημένου αθλητή: προσπάθεια, πειθαρχεία / υπευθυνότητα και διαχείριση καταστάσεων (νεύρα, πίεση, σχολείο, γονείς & φίλοι).

Επίσης, εξηγήθηκε ότι στα πρώτα 2-4 χρόνια ενασχόλησης με τον αθλητισμό, το βασικότερο για ένα παιδί είναι η διασκέδαση. Τονίστηκε ακόμα πως πρόκειται για μαζικό αθλητισμό, έτσι γονείς και προπονητές δεν πρέπει να τον συγχέουν με τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Οι γονείς δεν πρέπει να πέφτουν ούτε στην παγίδα της αντίστροφης εξάρτησης, δηλαδή να ταυτίζουν την αξία τους ως γονείς με την απόδοση του παιδιού και το αποτέλεσμα στο γήπεδο.

Επόμενος σταθμός της διάλεξης η Πάφος, εντός Δεκεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.footballcoaches.com.cy.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση