ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την φρενάρει ο ελεγκτής

Συνεδριάζει την Παρασκευή το απόγευμα το ΔΣ του ΚΟΑ για τελικές αποφάσεις

Ολοταχώς προς ακύρωση του διαγωνισμού για την κάρτα φιλάθλου οδηγείται το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑ το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή το απόγευμα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Κ» τα μέλη του ΔΣ θα έχουν ενώπιον την θέση της επιτροπής αξιολόγησης του οργανισμού η οποία όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εισηγείται την ακύρωση του διαγωνισμού.

Η εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης βασίσθηκε στα ευρήματα του ελέγχου που πραγματοποίησε η Ελεγκτική Υπηρεσία στον ΚΟΑ αλλά και στο πόρισμα για ακύρωση του διαγωνισμού. Η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι προβλήματα υπάρχουν και με την δεύτερη εταιρεία η οποία υπέβαλε ένσταση κατά της πρώτης στην οποία αρχικά είχε κατακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα διαδικαστικό μέρος λήψης ανάλογων αποφάσεων μας έλεγαν ότι με τα δεδομένα αυτά είναι πολύ δύσκολο το ΔΣ του οργανισμού να αποφασίσει κάτι διαφορετικό από αυτό που εισηγείται η Ελεγκτική Υπηρεσία αλλά και η αρμόδια επιτροπή.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί και ως εκ τούτου η κάρτα φιλάθλου θα αναμένει εκ νέου ανάδοχο εταιρεία για να την κάνει πραγματικότητα. Το θέμα της κάρτας φιλάθλου δεν βρισκόταν το βράδυ της Πέμπτης στην ατζέντα της συνεδρίας του ΔΣ αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμπεριληφθεί εκτάκτως μιας και κατέληξε η επιτροπή αξιολόγησης την Πέμπτη το μεσημέρι.

Τι μέλει γενέσθαι

Το όλο θέμα με τον διαγωνισμό για την κάρτα φιλάθλου και τα εμπόδια που προέκυψαν αποκάλυψε το 24SPORTS. Ο διαγωνισμός αρχικά κατακυρώθηκε σε μια από τις δυο εταιρείες που έδειξαν ενδιαφέρον. Ο διαγωνισμός κρίθηκε στο οικονομικό μέρος μιας και η προσφορά της Hellenic Technical Enterprises ήταν κατά τρία περίπου εκατ. ευρώ συμφέρουσα από αυτή της Logicom. Η μειοδότρια εταιρεία προσέφυγε στην Αναθεωρητική Αρχή η οποία δέχθηκε την ένστασή της.

Η Hellenic Technical Enterprises αντέδρασε σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο για ακύρωση της απόφασης της Αναθεωρητικής Αρχής. Προσφυγή η οποία εκκρεμεί. Από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και εφόσον το ΔΣ του ΚΟΑ αποφασίσει ακύρωση του διαγωνισμού στην βάση της εισήγησης της επιτροπής αξιολόγησης παραμένει άγνωστο πότε η κάρτα φιλάθλου θα γίνει πραγματικότητα.

Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις θέλουν την κάρτα φιλάθλου να μπαίνει στα ποδοσφαιρικά πράγματα της Κύπρου σε δυο τουλάχιστον χρόνια νοουμένου ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός ο οποίος θα έχει αίσιο τέλος.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.com.cy

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X