ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο ΠΑΟΚ των… Κυπρίων

Ένα ακόμη εκκολαπτόμενο αστέρι, ο Θεόδωρος Ανδρονίκου, ετοιμάζεται να πετάξει με τα φτερά του Δικέφαλου του Βορρά

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια που οι Κύπριοι του ΠΑΟΚ διέπρεπαν με τα χρώματα του Δικεφάλου του Βορρά και για χάρη τους ακούγονταν από τα μεγάφωνα της Τούμπας το γνωστό τραγούδι του Μιχάλη Βιολάρη τα «Ριάλια», αλλά οι δεσμοί της ομάδας της συμπρωτεύουσας με την Κύπρο, φαίνεται να παραμένουν ισχυροί.

Ένας νέος κύκλος ξεκίνησε με μια νέα φουρνιά Κύπριων ποδοσφαιριστών που επιχειρούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, αγωνιζόμενοι στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Η νέα αρχή έγινε πριν από μερικά χρόνια με τον ταλαντούχο Νικόλα Ματθαίου, ενώ πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η συμφωνία μετακίνησης ενός ακόμη σπουδαίου ταλέντου, του Θεόδωρου Ανδρονίκου.

Ο Θεόδωρος ξεκίνησε από τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Μιλένκο Σπόλιαριτς το 2007 σε ηλικία έξι ετών και μυήθηκε στα μυστικά του αθλήματος από τον πρώην διεθνή άσσο μέχρι την ηλικία των 12 ετών, όταν και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Καρμιώτισσας και την ομάδα των U13.

Στην πρώτη του χρονιά στην Καρμιώτισσα, η ομάδα των Πολεμιδιών εγκαινίασε τη συνεργασία της με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και στο πρώτο τουρνουά που διοργανώθηκε, ο τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, ξεχώρισε τον νεαρό μέσο.

Έκτοτε, ο Θεόδωρος βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση από τον ΠΑΟΚ και συμμετείχε κάθε χρόνο σε διάφορα τουρνουά, αλλά και στην προετοιμασία των μικρών του Δικεφάλου, μέχρι πρόσφατα όταν ήρθε και η επίσημη πρόσκληση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης για να ενταχθεί μόνιμα στις ακαδημίες της ομάδας.

Ο Θεόδωρος σε ηλικία πλέον 15 ετών (γεννημένος στις 7/7/2001) θα εγκατασταθεί από τον επόμενο μήνα μόνιμα στη Θεσσαλονίκη κυνηγώντας το όνειρο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος, -άριστος μαθητής- θα φοιτήσει φέτος στην Α΄Λυκείου συνεχίζοντας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Πέραν της σκληρής δουλειάς που του επιτρέπει να κυνηγήσει το όνειρο του, ο νεαρός μέσος που είναι διεθνής με την U15, θεωρεί καθοριστική τη βοήθεια που έλαβε όλα αυτά τα χρόνια από τον Μιλένκο Σπόλιαριτς, το Λιάσο Λουκά, αλλά και το συμβούλιο ακαδημιών της Καρμιώτισσας και συγκεκριμένα τους Νίκο και Πάμπο Παπά, Γιάννης Δημητρίου και Αντώνη Μιχαηλίδη.

Πλέον, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην καριέρα του Θεόδωρου, πολύ πιο ελκυστικό και ταυτόχρονα πιο δύσκολο. Στο χέρι του είναι να μπορέσει να ανέβει τις βαθμίδες και να φτάσει στην πρώτη ομάδα, δίνοντας εμπράκτως συνέχεια στην παράδοση που θέλει τους Κύπριους ποδοσφαιριστές να σταδιοδρομούν στον ΠΑΟΚ.

Καλή επιτυχία.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση